Cup NM 1.runde 2016: Lyn - Tromsø IL

Fredrik Michalsen hylles etter scoring i debutkampen.

Den første halvtimen i 1. rundekampen mot Lyn på Bislett var det lite som minnet om en ren oppvisningsetappe i cupen. Da slet TIL med å skape sjanser eller tydelig overtak mot laget fra tre divisjoner under. Men etter at Thomas Lehne Olsen banket inn sin første offisielle scoring i TIL drakten etter 31 minutter, skrudde «Gutan» på sjarmen for alvor.

Kun to minutter senere doblet samme Olsen ledelsen på et innlegg, før Sofien Moussa fortsatte sitt flotte målsnitt i TIL-drakten med ny scoring før pause. Det gjorde tunisieren med et flott kanonskudd fra 16-meter. Perle fra Norø Etter en drøy time banket Mikael Norø Ingebrigtsen all tvil ut av kampen med sin 4-0-scoring da han hamret ballen helt oppe i krysset fra hjørnet av 16-meteren.

Etterpå noterte både Jostein Gundersen og Fredrik Michalsen seg for sine første offisielle A-lagsscoringer for TIL. I mellom dette gjorde også Mikael Norø Ingebrigtsen et mål til for TIL.

Fortsatt null hull

Samtidig kunne TIL glede seg over at Morten Gamst Pedersen fikk 30 nye minutter med spilletid på vei mot maks kampform, mens keeper Gudmund Kongshavn har stengt buret fullstendig. I går hadde han fint lite å gjøre, men det er altså nå 449 minutter siden TIL-keeperen sist slapp inn mål.

Bård Flovik var likevel ikke helt fornøyd da han ble intervjuet etter kampen. – Det er fantastisk å komme sørover til sol og varme. Men at vi må reise så langt for å møte et lag i 1. runde er imponerende, sa Flovik med en lettere ironisk tone.

Ny direktør

Samme kveld som TIL sikret cupavansement ble det klart at klubben får ny direktør. Stig-Arne Engen (48) overtar for Ulf Johansen, og går inn i stillingen fra 1. mai, etter 19 år i Sparebanken Nord-Norge. – . Vi kjenner Engen gjennom bistand han har gitt til styret siden 2014, og vi har vært veldig fornøyd med det han har bidratt med. Det var derfor naturlig at Engen var en av de aktuelle kandidatene til stillingen, sier styreleder i TIL Fotball AS, Per Aronsen.

PS! TILs brakseier er blant de største i moderne tid. I 2013 vant man med samme margin i 1. runde mot Kirkenes (8-1 på bortebane), mens man må tilbake til 2004 for å finne en større seier. Da ble det 8-0 mot Bossekop.

TILs beste var Thomas Lehne Olsen.        Dommer: Ole Alexander Ekeli Valen fra Åkerøy IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde:  itromsø.