Cup NM 4.runde 1991: Tromsø IL - Sogndal

Den store helten etter kampen var nok John "Kikkan" Angvik, da kvartfinalebiletten var sikret. To minutter før andre ekstraomgang var over, og mens TIL-ledelsen gruet seg til å bestille biletter til omkampen i Sogndal, dukket 29 åringen opp som troll av eske, på hjørnet av fem -meteren, og headet inn vinnermålet.

Og mens gjestene fra Sogndal rev seg i håret av fortvilelse, jublet gutan mer ekte enn vi har sett dem på lenge. De hadde fått velfortjent lønn for strevet, og kom tilbake i en kamp hvor de rotet det til svært så mye til, ved å gi fra seg en 2-0 ledelse.

Etter at Lars Espejord hadde headet inn ledermålet tidlig i første omgang, og Trond Johansen hadde økt like etter pause, var alt duket for TIL-seier. De første 45 minuttene var det mye opp og ned spillemessig, men i de gode periodene til Tromsø IL, hadde Sogndal lite å stille opp med. På samme måte som gjestene var farlige i perioder da de fikk styre med det meste.

Men så mistet TIL mer og mer taket på kampen. Tempoet sank, fremspillene var mer unøyaktig, og mye av konsentrasjonen forsvant. og slik gjør man ikke ustraffet, og særlig ikke mot et lag som viste viljen til å komme tilbake. Reduseringen virket lettvint, og bedre ble det ikke da Sogndal utlignet ett spilleminutt før ordinær tid var over.

Men i slutten av siste ekstraomgang stusset Lars Espejord et frispark fra Tore Nilsen. - Vi har trent mye på disse stussene, som skal gå mot en av stolpene, og der fikk jeg stå merkelig alene. Det var bare å "trå til" med hodet, forteller helten om seiersmålet.