Allnorsk1.divisjon 1990: Viking - Tromsø IL

Referat:   Både treneren Tommy Svensson, spillerne og tilhengerne må si seg godt fornøyd med resultatet i Stavanger. TIL beholder tabell-ledelsen, om heller knapt. Rosenborg et poeng bak, etter en maktdemonstrason på Molde Stadion , hvor de vant hele 7-1.  Disiplin og fornuft måtte til mot Viking, og det hadde TIL-guttene heldigvis nok av i en presset situasjon.

Einar Rossbach var TILs best spiller, redningsmann om du vil. Landslags-reserven  imponerte spesielt med sitt feltarbeid denne gangen. Ellers stod han akkurat der han skulle, når Viking forsøkte seg med sine skudd. Og det gjorde de blå og hvite titt og ofte.

Men gutan var heller ikke uefne, etter ti minutter fant Bjørn Johansen en totalt umarkert Mike med ei pasning midt på Vikings banehalvdel. Mike avanserte rett mot mål, fikk ballen litt langt foran seg, men klarte å tuppe ballen i mål.

Andre omgang styrte Viking, avbrutt av to-tre gode TIL-kontringer. Prikken over i-en kunne så kaptein Truls Jensen ha satt ti minutter før slutt. Da fikk han servert en flott pasning fra innbytteren Kikkan Angvik. Skuddet satt imidlertid til side  for stanga.

Kampen var en ny bekreftelse på at TIL ikke er i sin beste form. Derfor tror vi at pausen nå kommer svært godt med. For om 14 dager hjemme mot Brann, er kun tre poeng godt nok.