Allnorsk1.divisjon 1990: Vålerenga IF - Tromsø IL

Referat: Bislett kalles Vålerengas lekegrind. Den kunne like gjerne kalles Bjørn Johansens private lekegrind. Bummen stortives nemlig på denne banen. I 1984 ble han kåret til banens beste spiller, da TILs guttelag tapte finalen i Norway Cup. For to år siden scoret han et flott mål da TIL slo VIF 3-1. Og i går scoret han igjen på Bislett - til og med to ganger. I tillegg til å være banens beste spiller.

En klarering fra Nils havnet på godfoten til Jo Bergsvand, han fikk kjempetreff fra 20 meter og 1-0 til VIF. Dermed gikk bunnlaget til pause med ledelse. TIL klarte å løfte spillet litt lenger opp på banen i andre omgang. Kikkan Angvik tok godt vare på en perfekt pasning fra Truls, og satte den rolig tilside for VIF-keeper, og scoret faktisk sitt første mål for TIL.

Kikkan var også innvolvert i TILs andre scoring, han og Bummen spilte ballen mellom seg. Bummen skar inn fra høyre og scoret bestemt. Men VIF kom igjen og utlignet, da det bare var 11 minutter igjen, men denne kampen ville gutan vinne, og Bummen sto for den bragden. Dermed har TIL fortsatt overtaket i kampen om seriegullet. 20 åringen var både sliten og glad. Kampen ble akkurat så tøff som mange hadde trodd på forhånd.

TILs beste spiller var Bjørn Johansen       Dommer var Jan Erik Olsen Drammen BK.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde: Nordlys.