Allnorsk1.divisjon 1990: Tromsø IL - Fyllingen

Referat:   Gøy å holde nullen også i dag. Men jeg går ikke rundt og tenker på den. Før eller senere sprekker det, sier Einar Rossbach. TIL-keeperen er ikke så opphengt i nullen som journalistene. Men faktum er at Telemarkingen - som eneste keeper i 1.divisjon i år - har spilt i seks timer uten å slippe inn mål. Det er imponerende. Ikke minst når vi vet at Einar har vært nødt å ta frem sitt aller beste for å holde nullen. Mot Fyllingen hadde Einar to glimrende redninger det siste kvarteret.

Endelig fikk publikum noe å juble for, etter 40 minutters fotball, som slett ikke varmet. Stig Arne ble spilt fri ute på venstrekanten av Tor Pedersen. Tore Rismo nådde ikke skikkelig fram på innlegget. Men det spilte ingen rolle. For på bakerste stolpe kom Mike "i hundre" og skled ballen i mål.

Mannen bak 2-0 målet var vikarierende lagkaptein Truls Jensen. 28 åringen spilte vegg med Bjørn Johansen, fintet elegant ut keeper og la ballen i det tomme målet. Dette var Truls scoring nummer elleve for TIL i 1. divisjonen. Truls scoring punkterte kampen. TIL hadde det hele under kontroll - tilsynelatende.

Før Mikes første scoring hadde TIL problemer med et godt organiserte og hardt arbeidende Fyllingen-lag. Savnet av Lars Espejord sentralt på midtbanen var svært synlig i første omgang, fordi Bjørn Johansen mislyktes og Tore Rismo ikke klarte å markere seg.

Det var selvsagt bare ekstra moro for Mike at han i sluttminuttene scoret sitt andre mål for dagen. og sitt 17. for TIL i 1. divisjonen. En perfekt kontring var det,  Kikkan klarerte en Fyllingen-corner. Mike var midt nede på egen halvdel og hentet ballen. Han koblet inn turboen og satte kursen rett mot mål. Kikkan og Erik Pedersen fulgte på. Mike valgte å slå til Erik før han løp mot bakerste stolpe. Innlegget fra Erik var millimeter-presist. Mike nærmest takket og bukket ballen i mål.

Dommer var Terje Singsaas fra Steinkjer.

Oppdatert: 24.03.2004