Allnorsk1.divisjon 1990: Start - Tromsø IL

Referat:   3-1 over Start var årets første seier på bortebane - og den første på fremmed gress siden sist TIL gjestet sørlandet, 24. september i fjor. Kopien fra i fjor, kan vi i første rekke takke Einar Rossbach`s strafferedning tidlig i andre omgang. - Jeg er særdeles glad jeg reddet straffen - og returen. Etter den dårlige første omgangen min, samt at det var jeg som forårsaket straffen, føltes det helt herlig , uttalte Einar etter kampen.

Før Einar reddet straffesparket ut i andre omgang, hadde TIL skaffet seg en heldig 2-1 ledelse. Start åpnet nemlig kampen klart best, og burde ledet med mer enn 1-0, etter den første halv timen. Men da våknet gutan, spesielt Bjørn Johansen til liv på midtbanen. Det var Bjørn som spilte frem Truls, som utlignet.

Rett før pause tok TIL ledelsen, Tore Rismo utnyttet en miss i Start`s midtforsvar, Tore nølte ikke , dro til på hel volley og ballen gikk inn i høyre hjørne. Erik Pedersen scoret siste målet på straffe, målet kunne han dele med den rumenske keeper, som lot straffen gå under seg.

Men mål er mål - uansett hvordan den kommer. 3-1 goalen var den definitive bekreftelsen på at dette var TILs dag. I TIL-garderoben var stemningen utrolig. Flest klapp på skuldrene fikk Einar Rossbach og Bjørn Johansen. Sistnevnte spilte en stor kamp. Han dominerte midtbanen totalt den siste timen med sin eminente og effektive teknikk.