Allnorsk1.divisjon 1990: Brann - Tromsø IL

Referat:   Vi ante at noe var galt allerede etter et kvarter. Da hadde Kikkan Angvik og Mike McCabe ukonsentrert misbrukt hver sin målsjanse. Brann skjønte raskt at serielederen var til å komme på talefot med. Hjemmelaget utfordret TIL på kantene. Det var lurt. For Nils Solstad og Stig Arne Gjellestad hadde en svart dag.

Vi hadde ærlig talt ventet et helt annet TIL-lag etter pause. Men hva skjedde?  Jo, nok en gang rullet Brann opp et angrep på TIL`s venstre side. Foran mål trakk Brann-spillerne kø-lapp for å score. Trøsten får være at TIL fremdeles topper tabellen.

Brann fikk hjelp av to TIL-spillere da laget tok ledelsen. Først klarte ikke Stig Arne Gjellestad å bryte skikkelig på midtbanen. Brann kontret, Tore Hadler Olsen - TIL-spiller i fjor - slo inn fra venstre. Tor Pedersen sleivet ballen til Olafur Thordason. Islendingen klemte til med en gang han fikk sjansen. 1-0.

Mike McCabe hadde nok en stor sjansen fire minutter senere, men iren var ikke like effektiv som på Brann Stadion i fjor.  I stedet for uavgjort, ble det 2-0 til Brann. Denne gangen var det Einar Rossbach som misset.

Etter kampen var det ærlig talt ikke rare stemningen i TIL-garderoben. Gutan hang med nebbet. De viste de hadde spilt sin dårligste kamp for året. Trøsten for TIL må være at tabellnabo Molde også tapte. Dermed topper TIL fortsatt tabellen. Det forteller mest om nivået i norsk fotball for tida.