Cup NM 4.runde 1989: Lillestrøm SK - Tromsø IL

Åråsen er ingen lykkearena for Tromsø IL. Nå var guttene svært nær ved å endre på statistikken. I en tett, og tidvis velspilt, og i andre omgang dramatisk kamp, var TIL-spillerne fullt på høyde. Men Lillestrøm er nå en gang Lillestrøm, kamper som dette avgjør de ofte til sin fordel.

Nå var det Stein Amundsen som ga TIL nådestøtet, med sine to raske mål i løpet av ti minutter etter pause. I tillegg var dommer Kjell Nordby med på å "ødelegge" for TIL. Med inkonsekvens dømming ga han hjemmelaget to billige straffespark, skulle han vært konsekvens skulle TIL også ha hatt ett. Og da kunne resultatet blitt et annet...

Det var de små marginene som avgjorde, hadde vi fått ledelsen vi burde før pause, er jeg viss på at vi hadde vunnet. Ellers er det greit med en dommer som er litt i favør for hjemmelaget. Men ikke så mye som her, sier TIL-trener Tommy Svensson.

Det tok et kvarter før TIL kom skikkelig med i kampen. Et aggresivt hjemmelag dominerte tildels kraftig fra avspark, og spilte seg også til et par muligheter foran Bjarte Flem. Men etter hvert som TIL-guttene fikk tilpasset seg varmen, kom de bedre og bedre med i kampen, og den siste halvtimen før pause kontrollerte de kampen omtrent som de ville.

Muligheter til scoring kom flere ganger i andre halvdel av omgangen. Mike McCabe var først frempå med en lur lobb - like utenfor. Deretter var det Erik Pedersens tur, og nærmere drømmemål har han knapt vært noen gang. Han knallet til fra tjue meter, og skuddet traff krysset, spratt ned i bakken - og ut. Bummen hadde også et kjempeskudd som strøk tverrliggeren på feil side.

I andre omgang skjedde det mye, i TILs disfavør. 2-0 til LSK før kvarteret var gått. Men Bjørn Johansen sørget for ny spenning i kampen, da han reduserte da det var ti minutter igjen av kampen. Han fikk ballen med seg utenfor 16-meteren, fant en åpning, og satte skuddet knallhard i hjørnet. Målet var starten på en skikkelig sluttspurt for TIL. Men isteden for utligning, kunne LSK avgjøre kampen i siste minutt.