Cup NM 1.runde 1989: Skjervøy IK - Tromsø IL

Det ble ikke noen cup-bombe på Skjervøy Stadion. Det sørget John Kristian Angvik for. Allerede etter tre minutter la han den første ballen i Skjervøys mål, og dermed var kampen i gang for TILs vedkommende. Men Skjervøy ga seg ikke uten kamp.

Skjervøys TITO-lag mot TILs 1. divisjons-lag, egentlig skulle det være "barnemat" for gutta fra byen. Og etter den tidlige kalddusjen var det mange som trodde det skulle bli en skikkelig målfest. Lars Espejord, Tore Rismo og Stig Arne Gjellestad hadde hver sin sjanse i første omgang, men flere mål ble det ikke før fire minutter før pause. Da fikk "Kikkan" stå fritt i Skjervøys straffefelt etter corner. Han gjorde ingen feil og la på til 2-0.

Tre minutter senere var han nest siste mann på ballen, da Bjørn Johansen var alene med målet. Bjørn gjorde heller ingen feil, og TIL gikk til pause med solide 3-0 ledelse. Kampen var avgjort. De var jubel på Skjervøys "apeberg". Der satt Mike McCabe og Morten Kræmer, og de ga lyd fra seg.

Men Skjervøy ga ikke opp, tretten minutter ut i andre omgang fikk de lønn for strevet med ei redusering. Karl Stangnes fikk en sjanse mot Bjarte Flem fra straffemerket, etter at Stig Arne Gjellestad hadde vært ufin i feltet, og han feilet ikke. Å si det ble nerve i kampen ville være å lyve, men Skjervøy var i alle fall med på å lage underholdning.