Allnorsk1.divisjon 1989: Vålerenga IF - Tromsø IL

Referat:   Dommeren blåst da Bjarte gikk opp sammen med VIF-angriper Erling Ytterland. Selvsagt frispark for Bjarte tenkte jeg. Det straffesparket er den verste dommeravgjørelsen jeg har opplevd i norsk 1. divisjon. Det fratok gutan alt håp om å klare 2-2. TIL-trener Tommy Svensson er normalt både rolig og nøktern i sine vurderinger. Men vi skjønner godt hans kraftige irritasjon over dommer Lars Kåre Rognes avgjørelse da han fire minutter før full tid forærte VIF sesongens billigste straffe.

Hvorfor pådro så TIL seg sesongens andre bortetap på rad ?  Det kan høres paradoksalt ut, men noe av forklaringen tror vi ligger i det faktum at laget spilte så godt og dominerte kampen så kraftig de første 20 minuttene.

Et innlegg fra Mike stusset Lars videre bakover i feltet. Ballen havnet på høyrefoten til Trond. Han trengte dermed to touch før han dundret den i mål. Og fordi alt virket så lett, begynte TIL`s midtbane å stille mindre krav til seg selv. Utligningen kom tilfeldig, men ikke overraskende. Andre omgang åpnet med friske takter fra begge lag, men på flankene fikk TIL stadig større problem, derfor kom 2-1 målet.

Jeg vil ikke frata Vålerenga æra for denne kampen. Vi spilte ingen dårlig kamp, men i dag var det ikke godt nok. Jeg tror det var brukbar underholdning på grunn av de mange sjansen. Dette uttalte TIL-trener Tommy Svendsson, etter tapet på Ullevaal Stadion. Tommy var selvsagt oppbrakt over VIF`s straffespark, som drepte en mulig sluttspurt for TIL.

Trond Johansen ble dagens TIL-gutt.   Dommer var Lars Kåre Rognes fra Brattvåg.

Oppdatert: 23.03.2004