Allnorsk1.divisjon 1989: Tromsø IL - Moss

Referat:   Skjelden eller aldri har Tromsø IL skapt så god underholdning . Vi fikk sett et TIL-lag med fightervilje, spillere stappfull av lagmoral, og 11 mann som ga hundre prosent hele tiden. Dessuten fikk vi glimrende fotball, litt dramatikk og topp underholdning. Anført av Bjørn Johansen spilte TIL en av sine beste kamper.

Da Hans Deunk gjorde 0-1 allerede etter to minutter, ble det stille på Alfheim. TIL hadde fått den kalddusjen de ikke skulle ha. Men målet skapte ikke problemer for TIL, snarere tvert imot. Gutan kjempet fandenivoldsk på hver eneste ball, det var bare spørsmål når reduseringen skulle komme.Bjørn Johansen fikset den etter 20 minutter. Dommeren Terje Singsås kom skikkelig i fokus da han ga Moss straffe , etter ei rein takling i straffefeltet. Rune Tangen hadde ikke problem å sette straffa i mål.  Erik Pedersen ble lagt ned i straffefeltet, men dommeren dro den utenfor 16-meteren, Bjørn Johansen tok frisparket, og Truls jobbet den i mål.

I omgangens siste minutt gjorde Hans Deunk en bommert av solid kaliber, en corner fra Truls var på vei over ham, og han strakte begge hendene opp og tok ballen, klønete, men godt for TIL, som fikk straffe. Erik smelte straffen kontant i mål. I andre omgang skjedde det lite, kansje spillerne var fornøyd etter en glimrende første omgang.

Bjørn Johansen var i en klasse for seg.   Dommer var Terje Singsås fra Steinkjer.

Oppdatert: 24.03.2004