Allnorsk1.divisjon 1989: Molde - Tromsø IL

Referat:   Fremmed garderobe - ukjent gress - Publikum med ukjent dialekt.  Det handler om Tromsø IL på bortebane. Det mest åpenbare poenget med TIL anno 1989. Tabellen lyver nemlig ikke: En seier på bortebane i år (Brann 3-0), holder ikke. Og TIL`s bortebanekompleks var mer synlig enn på lenge -da Molde i vant 3-1 og passerte TIL på tabellen.

TIL`s gammeltrener Torkild Brakstad så kampen, og han mener at Tromsø IL er gode nok til å ta medalje iår, men idag tapte laget fordi avlutningene mislyktes. Molde ledet 1-0 etter første omgang, scoring av Jostein Flo. Andre omgang var bare ett minutt gammel da Stig Arne Gjellestad ble felt innenfor 16-meteren, Erik Pedersen skuffet ikke fra krittmerke. Men Molde var nådeløs, før kampen var omme ledet de 3-1.

- Jeg kan gjerne innrømme at det virker som om vi har et bortekompleks. Likevel klarer jeg ikke å bekymre meg alt for mye etter dette tapet. Det sier TIL-trener Tommy Svensson. Han tror det er mer tilfeldighet enn noe annet som gjør at TIL ikke klarer å gjøre det like skarpt borte som hjemme. - Vi har nå ferie foran oss der vi skal jobbe med problemet, vi skal snakke sammen og komme fram til hva vi skal gjøre annerledes.

Om kampen, mener Tommy at TIL var på høyde med Molde. - Vi hadde like mange sjanser som dem - kanskje flere. Men de lyktes til fulle i sin taktikk, og med et forsvar på 6-7 mann var det vanskelig for oss å score, sier treneren.

Dagens TIL-gutt Bjørn Johansen var den som forsøkte å ta tak i kampen. Det som skilte han fra resten av resten av TIL-laget, var først og fremst at han spilte med samme selvtillit som om han spilte hjemmekamp. Glimrende i første omgang, bra i andre.   Dommer var Rune Pedersen fra Sprint/Jeløy.

Oppdatert: 23.03.2004