Allnorsk1.divisjon 1989: Mjølner - Tromsø IL

Referat:   Rødt-hvitt, tilskuerrekord - og absolutt ikke noe som minnet om bortebane for TIL`s vedkommende. Var det da noen sak?  TIL inkasserte sin andre borteseier for sesongen. Suverent publikum, bemerket TIL-stopper Tor Pedersen tørt etter en kamp der hjemmelaget ble pepet ut allerede før kampen startet. Det var patriotiske gjester på tribuneanlegget i mengdevis.

Men kampen startet ikke helt etter oppskriften for gutans vedkommende, Mjølner kunne likegodt ledet før pause, men en skadet Lars Espejord sørget for 1-0 i omgangens siste minutt. Andre omgangen var fullstendig TIL`s.

Med en Stein Berg Johansen som Mjølners fremste spydspiss, hadde særlig Tor Pedersen trøbbel i TIL-forsvaret. Sammtidig hadde Tommy Svensson tatt fram sinnet i TIL-garderoben for å få laget til å spille mindre passivt, og mer offensivt. Da var jevnheten vi så i første omgang med et borte. TIL spilte resten av kampen som et lag som kjemper helt i toppen - Mjølner som et bunnlag.

Da Mike McCabe økte ledelsen til 2-0 på noe de fleste Narvikværinger mente var offside, var forskjellen på de to lagene så store at TIL kunne briljere. Dagens mann på Narvik Stadion, Bjørn Johansen slapp seg enda oftere løs fremover på banen, og tok ikke fem øre for å drible seg gjennom hele Mjølner-laget.

Nils Solstad var offensiv og frekk hele kampen, og med en Tore Nilsen som en suveren sjef i forsvaret, kunne også Stig Arne Gjellestad ha det gøy ved å ofre seg fremover på banen. Så gøy hadde han det at han kunne notere seg for sitt andre seriemål, da han snublet seg gjennom hele Mjølner-forsvaret med 3-0 som resultat.   Dommer var Egil Nervik fra Freidig.

Oppdatert: 23.03.2004