Cup NM 1.kvalikkrunde 1976: Tromsø IL - Bardufoss OIF

1-0 til BOIF, og cupeventyret var over før det egentlig begynte for Tromsø IL. Det er all grunn til å gratulere BOIF med triumfen. For BOIF maktet det TIL ikke greide, tross stort overtak i spill - nemlig å score mål.  TIL hadde flere store muligheter til å avgjøre kampem, men det avgjørende trekket manglet. Og det er ikke uvanlig fra den kanten.

Oppgjøret i cupen ble spilt på en meget dårlig Tromsdalsbane, strålende sol og fint spillevær, kunne ikke forhindre at en tung og ujevn grusbane, gjorde forholdene svært vanskelig for spillerne. TIL behersket i grunnen banen best, og hadde overtaket i banespillet i store deler av kampen. Særlig i slutten av første omgang, da haglet det formelig av TIL-sjanser. Men mål ble det ikke.

Ikke før fem minutter før slutt. Det oppsto en situasjon på TILs banehalvdel der to BOIF-angripere sto mot en TIL-forsvarer- og den stuasjonen maktet gjestene å utnytte. Kjell Ove Schei - 18 åring og debutant - mottok ballen på 12-13 meters hold litt til side for mål, og en utrusende TIL-keeper kunne ikke forhindre scoring. Og dermed var TIL ute av cupen.  Men likevel, det vi så av godt TIL-spill bar bud om at de blir vanskelig å slå i seriekampene.

Oppdatert: 01.12.2003