3.div.TITO 1976: Tromsø IL - Furuflaten IL

Bravo TIL !   4-1 seier over Furuflaten lover bra. Og la det være sagt med en gang: oppgjøret på Valhall var oppløftende for Tromsø-laget på mange måter. Om Furuflaten er det å si at de ikke kunne true sin motstandere. Mest fordi forsvaret til TIL denne gangen viste seg fra en langt mer sikker side enn vi har sett tidligere i sesongen. På midtbanen var Furuflaten mer på høyde med hjemmelaget. Oppgjøret sett under ett: Så avgjort det mest oppløftende og positive TITO-oppgjøret til nå i sesongen.

Bare seks minutter var gått av første omgang da Harald Andersen dro opp et angrep på venstre siden. Fra skrå vinkel la han ballen inn foran mål, nærmest rett på hodet til Johnny Albertsen, som styrte den pent i mål. Fem minutter senere var det Furuflatens tur til å forsøke seg. Men headingen fra en av lagets angripere ble pent nedhentet av Nils Torbjørnsen i TIL-målet.  Mot slutten av omgangen kunne TIL ha gått opp til 2-0, da Harald Andersen smelte i vei et skudd som traff tverrliggeren. Men i stedet var det Furuflaten som skulle stå for redusering to minutter før pause.

Andre omgang var bare tre minutter gammel da Trond Amundsen spilte Ulf Torsteinsen nydelig gjennom Furuflaten-forsvaret, og sistnevnte hadde bare å sette ballen forbi en utrusende Franz Jensen i FIL-buret. TIL overtok mer og mer av føringen i kampen, og laget hadde en rekke opplagte mål-tilbud. Og uttelling ble det da også i omgangens 26. minutt, Trond Amundsen forserte på høyrevingen, la inn foran mål, hvoretter mye klabb og babb, fikk Kent Kristoffersen en fot på ballen. Ni minutter før full tid kunne Johnny Albertsen fastsette sluttresultatet til 4-1, etter å ha sendt i veg et utagbart skudd fra ni meters hold.