3.div.TITO 1976: Tromsø IL - Fløya

Med to scoringer tett etter hverandre mot slutten av første omgang, gikk TIL seirende ut av oppgjøret mot Fløya. Ett fullt fortjent resultat etter spill og sjanser. Men om kampen rent spillemessig, er det lite positivt å trekke fram, som så mange ganger før i årets TITO-oppgjør. Nå skal det også være nevnt at TIL kunne avgjort kampen med flere mål. For Fløyas vedkommende var kampen en helgrå forestilling.

TIL åpnet best, og maktet i de aller første minuttene å skape sjanser foran Fløya-målet. Etter hvert jevnet spillet seg mer og mer ut, og det hele kom etterhvert å foregå på midtbanen. 33 minutter skulle det gå før mann fikk oppleve å se ballen i nettmaskene. Ulf Torsteinsen ble spilt fri i Fløyas forsvarsfelt, fikk gå alene med ballen, og passet til en uoppdekket Hans-Tore Bjerkaas som bare hadde å sette foten til.

Ikke mer enn to minutter senere måtte Fløyas keeper Roy Pettersen hente ballen ut av eget mål igjen. Fra skrå vinkel prøvde Ulf Torsteinsen seg på et skudd, men traff ikke skikkelig, ballen havnet hos Arve Antonsen som sto godt plassert inne i Fløyas målgård, Antonsen dundret ballen i nettmaskene fra kloss hold. 2-0 ble da også pauseresultatet, fullt fortjent.

Etter halvtid dabbet spillet noe av. Ingen av lagene maktet å mobilisere skikkelig, selv om TIL hadde flere opplagte målsjanser, som det ikke ble noe ut av. Ineffektiviteten foran mål er ennå merbar hos de rød/hvite, selv om spillet man denne gang presterte, aldri kom opp mot håpløsheten i Fløyas avslutningstrekk. For der klikket det fullstendig for tiden.

Dommer Frantz Jensen, Furuflaten, middels.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 04.12.2003