3.div.TITO 1976: Skøelv IL - Tromsø IL

Reinert Waage var populær i Skøelv-kretser etter kampen. Keeperen som egentlig kommer fra Haugar, ble nemlig dagens mann da TIL og Skøelv delte poengene 2. pinsedag. Kampen endte 1-1, men det er aldri tvil om at TIL burde avgjordt kampen til egen fordel. Når laget ikke greide det, er ineffektiviteten en årsak. Den andre er Reinert Waage. For Skøelv-keeperen var høyt og lavt i dette oppgjøret, og da TIL presset som verst i andre omgang, var Waage som en levende vegg.

Dermed måtte TIL-laget avgi nok ett poeng, og det passer nok dårlig for lagets planer om seriemesterskap og opprykk. Kampen åpnet med et lite Skøelv-overtak, men det hele jevnet seg ut etter hvert. Og vi noterte en stor TIL-sjanse etter ca. 20 minutter, da Harald Andersen tuppet et frispark fra 20 meter over muren, keeper halvklarerte, og en TIL-spiss stakk frem og nettet. Dommeren annulerte imidlertid, korrekt så vidt vi kunne se.

Første omgang endte målløst, og må vel kunne kalles kanske jevntspilt, men TIL hadde absolutt de farligste sjansene. I andre omgang overtok TIL fullstendig. Laget hadde totalt taket på kampen, og angrepene bølget fram. Det gikk bare tre minutter før scoringen kom - men det skulle bli TILs eneste. Ulf Torstensen stakk lynkjapt fram på et framspill, og greide å løfte ballen over en utrusende keeper. Men flere ganger lot Skøelv-keeperen seg ikke overliste, til tross for sterkt TIL-press og en rekke tilbud.

Og midtveis i omgangen begynte så smått Skøelv å komme til hektene igjen. Kampen jevnet seg ut, og det begynte å bli farlig foran TIL-målet igjen. Derfor var det vel egentlig ikke så ufortjent da Per Jensen kunne utligne for hjemmelaget, fem minutter før slutt. Skøelv trakk i forsvar i slutt-minuttene, og hadde ingen vanskeligheter med å berge det ene poenget.

God dommer Magne Fredriksen, Storsteinnes.

Oppdatert: 04.12.2003