Cup NM 2.kvalikkrunde omkamp 1971: Skarp - Tromsø IL

I en temmelig svak kamp på Valhall sikret Skarp seg en fullt fortjent 3-1 seier over Tromsø IL, og skal dermed etter å ha kjempet i tilsammen 230 minutter med innsatsen på topp, nå møte Lyngen IL. Kampen bar tydelig preg av at TIL-guttene led alvorlig under det oppstyr storkampen mot Bodø/Glimt har ført med seg.

De rød/hvite vant nesten ikke en eneste duell, men et ørlite overtak i første omgang, kunne de gå til pause med 1-0 ledelse. Det var Torfinn Ingebrigtsen som nesten midtveis i omgangen sendte i veg et skummelt skudd fra hjørnet av 16-meteren. Men til tross for at ballen duppet ned rett under tverrliggeren, burde nok Kurt Johansen i Skarp-buret tatt den.

I annen omgang lot det nesten som om TIL-guttene var sikre på seieren, i alle fall unnlot de nesten helt å kjempe, og etter hvert tok Skarp initiativet i kampen, og etter 17 minutters spill forandret Edmund Kristoffersen retningen på en ball som dermed gikk forbi keeper og dermed 1-1. Etter dette tok TIL-laget seg litt sammen, men uten at det resulterte i noe overtak, og direkte farlige målsjanser var mangelvare.

Men da det for tredje gang begynte å nærme seg ekstraomganger, kom en Skarp-løper plutselig gjennom og ble felt av keeper, dermed straffe og ledelse. Etter dette gikk hele TIL i angrep, men et par farlige sjanser ble avverget, plutselig forserte Svein Pedersen seg i gjennom og dermed sluttresultat 3-1 til Skarp.

På Skarps lag kjempet alle godt, med Thore Thorbjørnsen og Ole Chr.Ødegaard som de beste i forsvar, og Kjell Otto Rollnes som farligste angriper. På midtbanen fikk Tore Johansen og Thor Giswold gjordt mer enn TILs Arne Andreassen og Hans-Tore Bjerkaas. Av TIL-gutten var det bare Svein Arne Olsen som kom inn for Dagfinn Holst som høyreback, som spilte over pari.

Meget god dommer var Halvard Olsen, TUIL.

Oppdatert: 25.10.2003