2.div.distr.9og10 1971: Tromsø IL - Mosjøen IL

Det så lenge ut til at Tromsø IL ikke skulle klare å ta mer enn det ene poenget i kampen mot Mosjøen. Selv om de hadde mesteparten av midtbanespillet og sjanser i massevis, klarte ikke laget å score mer enn en gang før det gjennsto 15 minutter av kampen, og på det tidspunktet var stillingen 1-1.

TIL åpnet så absolutt best, og i start-minuttene hadde laget målsjanser i massevis, 1-0 ble det allerede etter 7 minutter, da Jens Petter Jensen ble spilt fri på vingen, og nettet fra kloss hold. Og i den perioden som fulgte, var Mosjøen på gyngende grunn. Forsvaret mistet en tid fullstendig hodet, og at det ikke ble flere mål må tilskrives på Mosjøens lykkekappe.

Laget ble fullstendig rundspilt, og flere av spillerne viste knapt hvor de var på banen da TIL presset som værst. Flere ganger la de ballen i beina på TIL-spillerne som sto foran åpent mål-og skuddene strøk både tverrliggere og stenger. Likevel gikk laget opp til 1-1.

Sin vane tro falt TIL av i andre omgang, og laget klarte ikke å få til det samme drivet over spillet som i første omgang. Men det må også tilføyes at Mosjøen dekket bedre opp i denne omgangen. Mot slutten spilte Edmund Kristoffersen utmerket etter en noe anonym start. Men så kom Jens Petter Jensen seg fri igjen, og sørget for at han nå topper scoringslista, fra kloss hold satte han ballen i nota. Jens Petter Jensen var også mannen bak TILs tredje mål, han mottok ballen på fem-meteren, og slo den fra trang posisjon til Sigurd Dale, som sørget for TIL-seier 3-1.

På midtbanen jobbet Arne Andreassen og Hans-Tore Bjerkaas godt. I løperekka var Jens Petter Jensen eneren, men også Sigurd Dale var aggresiv og god. Torfinn Ingebrigtsen åpnet begge omgangene godt, men var utenfor i lange perioder.

Oppdatert: 27.10.2003