2.div.distr.9og10 1971: Tromsø IL - Harstad IL

Tromsø IL beholder sin tredjeplass i andredivisjonstabellen etter en fortjent 2-1 seier over Harstad IL. 450 tilskuere fikk bivåne en middels god kamp, og vi vil tro at de kommer til å diskutere TILs utligningsmål i lang tid fremover. Burde nok vært annulert for offside. Sigurd Dale besørget ballen i mål med en utsøkt heading, men Jack Andersen som deltok i scoringssituasjonen var uten tvil offsideplassert. Imidlertid hører det med til historien at han befant seg i denne posisjon som følge at han sekunder før ble stygt felt og burde hatt straffe.

Men seieren var fullt fortjent, det kan det ikke herske noe tvil om. TIL-guttene hadde taket på det i store perioder, og ytterlige to baller ble lagt bak HIL-keeperen, men begge korrekt annulert for offside. HIL åpnet scoringen allerede etter fire minutter. Det oppsto forøvrig en mengde uventede og morsomme situasjoner som følge av det kraftige regnfallet som Alfheim-banen slett ikke klarte å svelge. Bortsett fra de to målene var det lite å berette fra første omgang.

I andre omgang var det mer og mer klart at den tunge banen hadde krevd sitt, og i store perioder var det lite underholdning å se. Kampen bølget frem og tilbake med et lite overtak til hjemmelaget. Og i det 30. minutt lyktes det, Torfinn Ingebrigtsen som nylig var kommet inn for Jack Andersen, la inn foran mål, Jens Petter Jensen fikk en fot på og lurte ballen videre til Arnt Hugo Lund som suste i veg en kanon i vinkelen.

Etter scoringen kom HIL litt til hektene, og kjørte fram flere gode angrep, men Dag Rafaelsen hadde en stor dag, og foran ham gjorde Kjell Falung en fin figur, men også Svein Arne Olsen og Edmund Kristoffersen var ofte god å ha. Dagfinn Holst på venstrebacken var denne gang ikke patent. På midtbanen spilte Arne Andreassen sin A-kamp nummer 100.

Oppdatert: 28.10.2003