2.div.distr.9og10 1971: Harstad IL - Tromsø IL

Vi tror begge lag har grunn til å være fornøyd med 1-1, selv om TIL var på grensen til å lage et av de raskeste seriemål vi minnes i Harstad Stadion. Arnt Hugo Lund dundret ballen inn få sekunder etter avspark - og det på et praktskudd fra 20 meteren som vi bare ser en gang i sesongen, men heldigvis for HIL og for et lamslått hjemmepublikum ble målet annulert for offside. Men ti minutter senere headet Jens Petter Jensen praktfullt i venstre vinkel, og TIL ledet fortjent etter en sterk åpning.

Til åpnet nesten like sterkt i andre omgang, men spillet jevnet seg etter få minutter ut, og i en periode midt i runden klarte HIL å tilrive seg initiativet. I det 32. minutt brøytet "Mikki" Myrland seg gjennom TIL-forsvaret og klarte å stusse ballen over Dag Rafaelsen. Selv om scoringen kom etter en god del misforstålser i TIL-forsvaret, så hadde HIL fortjent reduseringen etter sterk innsats siste kvarteret.

Svært mange trodde TIL skulle bli et lett bytte , men laget overrasket. Det er en rappfotet gjeng unggutter med oppløftende sting i angrepet og vilje til å kjempe. Nå skal vi huske at dette gjørmeoppgjøret, der begge lag var reservespekket, hvor kreftene ikke strakk til, mens flere spillere måtte ut grunnet skader, og flere hinket seg gjennom det siste kvarteret, er vanskelig å vurdere.

En flott og moderne spiller er Arnt Hugo Lund, og sammen med Jens Petter Jensen skapte han en rekke farlige sjanser, det var synd at Jensen måtte gå ut i andre omgang.

Dommeren Asbjørn Nordmark, Nor, har vært langt bedre tidligere.

Oppdatert: 23.10.2003