NNM 1.runde 1968: Tromsdalen UIL - Tromsø IL

Hadde ikke TIL-gutta lagt på til 2-0 ved Svein Hugo Hansen etter corner få sekunder før fløyta gikk for full tid i Tromsdalen, ville vi ha sagt at TITO-laget ble reddet av gong-gongen. For så klart lå TIF over i store deler av andre omgang, og så konant stoppet forsvaret alle TILs tilløp til angrepsspill, at seieren absolutt må noteres av de heldige.

1-0 ble det etter bare et kvarters spill av første omgang, da en unødvendig forsvarshands like utenfor sekstenmeteren betinget straffespark. Hugo Anthonsen plasserte den der den skulle være. Hele omgangen hadde TIL overtaket, men på ingen måte markert.

I annen omgang snudde det seg altså. Gang på gang måtte Roy Johansen, dels ved rutinert og godt keeperspill, dels ved direkte flaks, stå som siste skanse og avverge opplagte målsjanser. Så da TIL la på til 2-0, hadde både utligning og diverse andre scoringer hengt lenge i lufta.

Første omgang hadde tendenser til å kunne bli god, men det som skjedde i andre omgang var ikke direkte positivt. Ikke bare for TIL datt sammen, men også fordi TIF sølte med sjansene. Best hos TIF var det indre forsvar med keeper Fritz Salomonsen et hakk foran de andre, men også Hermod Pettersen på ytre høyre og Roald Berthelsen på indre venstre gjorde en god jobb. TIL hadde sin beste i senterhalf Hugo Anthonsen, mens den som fikk gjordt mest i løperekka var Svein Hugo Hansen. Laget ser imidlertid ut til å ha vansker med å finne spillegleden som tidligere har vært til stede.