4.div.TITO 1968: Tromsø IL - Nordkjosbotn IL

Med et meget løfterik spill fra midtbanespillerne Edmund Kristoffersen og Kjell Falung og fremover i løperekka, der alle gjorde en fin figur, står TIL etter første serieomgang i TITO-serien med en målforskjell som de brukte nesten halve fjoråret på å oppnå, og første plass på tabellen. Hele 6-1 ble det før Arne Jensen, Skarp, kunne blåse spillerne av banen. Og mer burde det vært. Fikst og oppfinnsomt vekslet løperne så det var en fryd, og støttet opp av et drivende midtbanespill gjorde de verden vanskelig for NIL-forsvaret nesten i et kjør.

Men da har vi glemt første omgang og en periode av annen omgang. For i store deler av kampens første halvdel var NIL-guttene raskere på ballen og mer kontant og like ufarlig foran mål som TIL-guttene. Omgangsresultatet ble da også bare 1-0 til hjemmelaget, trass i et par opplagte sjanser i tillegg. Det var Jon Risa som sørget for hjemmeledelsen, da han fikk foten på ballen etter endel klabb og babb etter corner fra venstre.

Men i andre omgang tok TIL fullstendig initiativet i kampen, og i løpet av fem minutter fullførte Risa sitt hat-trick, før Edmund Kristoffersen kunne legge på til 4-0 med en småpen heading. Praktscoringen sto imidlertid Svein Hugo Hansen for da han sto med ryggen mot mål og fluktet inn et innlegg fra høyre. Samme mann la på til 6-0 da han smøg seg gjennom NIL-muren og pent fintet ut keeperen. Vi skal ikke glemme trøstemålet for NIL, som Rolf Nilsen sto for.

Oppdatert: 01.10.2003