4.div.TITO 1968: Lyngen IL - Tromsø IL

Hvis man kan kalle en 3-0 seier for heldig i fotball, ja, da vant Lyngen absolutt en slik, da et optimistisk Tromsø Idrettslag møtte opp på Polleide forleden. Etter en jevn første omgang da TIL nok lå en tanke over med bedre tak på midtbanen enn hjemmelaget, sjokkåpnet Lyngen-guttene med 1-0 i andre omgangs første minutt. Det var Steinar Høgtun som satte hodet til et innlegg.

i 45 samfulle minutter foregikk det lite som tydet på at de to lagene som var klar over at eneste måte å vinne kampen på var å plassere ballen bak motstanderens keeper.

Men så gikk det plutselig opp for Lyngen etter pause. Med 1-0 mot seg samlet TIL-guttene seg til en fortvilt offensiv. Fortvilet for den var uten plan, likeså at det var hjemmelaget som scorte målene. I det syttende minutt sørget nemlig Øivind Nordahl for mål nummer to. TIL beholdt stadig taket på midtbanen, men med lite oppfinnsomt angrepspill ble de bare stående og stange mot et bastant Lyngen-forsvar, godt ledet av Odd Erik Bergås. Fem sekunder før slutt gjentok Steinar Høgtun sin prestasjon fra omgangens første minutt, og fastsatte sluttresultatet.

Av TIL er tydeligvis Kjell Falung nå inne på riktig spor. Likeså spilte Arne Andreassen riktig og godt i løperekka. La oss tilslutt få bemerke at det ville være ønskelig at Lyngens publikummere fulgte med sine yndlinger i utviklingen, for de later til å stå på et nivå som fotballgutta har tilbakelagt for flere år siden.

Ufine tilrop til en glimmrende dommer, som Arne Jensen, hadde nær tatt fra Lyngen poengene denne gangen. Avblåsing av en kamp grunnet pøbelaktig oppførsel av tilskuerne kan føre til at banen stenges av kretsstyret, og det ville være mer enn trist for et lag som Lyngen IL.

Oppdatert: 01.10.2003