3.div.distr.10 1966: Lyngen IL - Tromsø IL

Det ble 1-1 og poengdeling da nykommeren i 3. divisjon Lyngen hadde TIL på besøk i årets første seriekamp på Polleidet. Og la det være sagt med en gang, TIL hadde mest grunn å være fornøyd med resultatet. Lyngen viste igjen at laget kan kjempe og man været faktisk sensasjon i annen omgang, da TIL i lange perioder var drevet på defensiven. Som en videre pekepinn på Lyngens spill kan vi innledningsvis nevne at Lyngens 34 år gamle Arvid Volden var banens beste spiller.

Kampen åpnet ganske jevnt og sjansene var likt fordelt, Lyngen hadde de fleste sjansene i kampens begynnelse, men TIL tok over endel mot slutten. Omgangen gikk da også ut uten at noen lag maktet å score.

Annen omgang var bare tre minutter gammel da TILs senterløper Eigil Bygdnes nettet på frispark fra 20 meters hold. TIL presset de neste ti minuttene, - men en lite oppfinnsom løperekke maktet ikke å score flere ganger. Så overtok Lyngen føringen, og i det 15. minutt kom utlingninga ved Arvid Volden etter corner. Lyngen fortsatte å presse og det var flere ganger nære på scoring. - Roy Johansen i TIL-buret viste imidlertid solid form og hadde blant annet en praktredning etter et langskudd fra Egil Langgård.

For TIL må man si at kampen var et skudd for baugen. Laget greide aldri å samle seg og det var Lyngen som bestemte. Mest skuffet var løperekka, det var ingen halfer som utmerket seg. I forsvaret var Reidar Stenersen og Bjørn Steinar Johansen de beste. Hugo Anthonsen hadde store vanskeligheter med Lyngens senterløper.

Oppdatert: 18.09.2003