NNM kvartfinale 1964: Tromsø IL - Honningsvåg

Tromsø IL fikk retten til å spille semifinalen i det nord-norske mesterkapet på Idrettsplassen i Tromsø ved å slå Honningsvåg 7-3, etter å ha ledet 4-2 ved halvtid. TIL-guttene var ikke på noen måte så overlegen som resultatet kunne tyde på. En stund i andre omgang hadde TIL-forsvaret det temmelig hett, stillingen var 4-3 og Honningsvåg hadde taket på det.

Kampen begynte nervøst, men TIL kom først til hektene, i det 10. minutt dundret Jon Risa inn det første målet etter et innlegg fra høyre. Samme Risa var noen minutter senere heldig med en løs stuss som gikk inn nede ved stolpen. Målet var lettkjøpt og burde vært avverget av målmannen. Robert Beck gjorde 3-0 ved først å drible to Honningsvåg-spillere og så lobbe ballen pent i mål. Honningsvåg svarte med to raske scoringer, før Robert Beck la på til 4-2 etter at han hadde forandret retningen på et skudd fra Jon Risa.

Fem minutter ut i andre omgang ble det dømt straffespark mot TIL, og Honningsvåg scoret sikkert. Etter denne scoringen presset Honningsvåg på for å utligne, men det lyktes ikke. I stedet sørget Risa for 5-3 i det 24. minutt. Robert Beck sørget for 6-3 og Dagfinn Holst avsluttet målfesten.

TIL fikk en overbevisende seier, men laget overbeviste på ingen måte med sitt spill. Roy Johansen hadde ingen god dag i mål denne gangen. Høyre back Reidar Stenersen pådro seg for mange frispark, og Bjørn Steinar Johansen fikk det ikke til denne gangen. Sidebackene var langt under pari, mens Hugo Anthonsen var TILs og banens beste spiller. Av løperne var Jon Risa og Robert Beck helt toneangivende, mens Svein Robertsen var helt utafor.