NNM 2.runde 1964: Stein - Tromsø IL

2. rundekampen mellom Stein og Tromsø IL ble ikke noen stor kamp. Ingen av laga viste den innsats og vilje som pleier å gjøre cupkampene til publikumskamper. Stein åpnet best og tilrev seg snart midtbanespillet. Laget presset hardt, men en innefektiv løperekke klarte ikke å gjøre noe med de mange sjansene som bød seg.  TILs gjennombrudd var få, men desto farligere. Tor Brandeggen laget 1-0 da han headet i nettet på en corner fra høyre, noe lettkjøpt.  Runden fortsatte med et markert Stein-overtak, men det ble for mye småspill og pusling foran mål.

Stein begynte med det samme offensive spillet i andre runde, og først etter et kvarters spill kom TIL til hektene og overtok litt etter litt banespillet. Aage Hansen lagde 2-0 på en lobb fra Jon Risa, skuddet gikk helt opp i nettaket uten sjanse for Stein-keeperen. Med TIL som toneangivende ble spillet etter hvert bedre og bare to minutter etter var det klart for 3-0. Denne gangen var det Jon Risa selv som klemte til fra 25 meters hold. Ballen gikk i nettet helt oppe i målhjørnet.

Etter hvert gikk peppen ut av de to lagene og spillet ble rotet med dårlig tempo og mange pasninger som ikke når fram. TIL fikk sitt fjerde mål vel fem minutter før slutt på indirekte frispark, Jon Risa fikk pasningen og satte den i mål. På vinnerlaget var det Edmund Kristoffersen som hadde mest å gjøre og slet godt gjennom hele kampen. Hugo Anthonsen stoppet sikkert og godt.