Cup NM 2.runde 1964: Nidelv - Tromsø IL

TIL gikk respektløst på i denne cupkampen mot Nidelv.

Tromsø IL overrasket meget stort, men de klarte ikke stussen på ballen og gresset var et absolutt handicap for Tromsø-laget. Denne uttalelsen til dommer Arvid Akersveen fra Heimdal karakteriserer ganske godt det store problemet for Tromsø IL under hele kampen på Tempebanen mot Nidelv. Enkelte av forsvarspillerne fant i det hele tatt ikke ut av den tunge og våte gressmatta. De måtte bruke alt det overskuddet de hadde av styrke og kondisjon.

Nidelv på sin side mestret sin bane med suveren teknikk, men om Nidelv er et av landets beste tekniske lag, så er de like sikker et av landets minst farlige lag foran mål. Nidelv vant fortjent 2-1, men de kunne like lett ha blitt satt utafor i cupen på grunn av manglende skyteferdigheter. Det var vondt å se en så glimrende teknikker som Harald Sunde vise så stor hjelpeløshet foran mål.

TIL-forsvaret presset i store deler av første omgang, men de spilte kontant og kaldt - så kaldt jeg skjelden har sett TIL spille. Nidelv ble hele denne omgangen fanget i sitt eget garn. For mye tversoverspill og dribleserier endte hele tiden i en solid TIL-sekk, der Edmund Kristoffersen ikke bare fikk tid til å ta seg av Harald Sunde, men også var framme når TIL angrep.

Og med den hjelp lagets eneste gressbanespiller, Jon Risa, klarte Hugo Anthonsen og Magne Johansen og samle opp ca. 90 prosent av ballene. Og når det riktig røynet på så var sikringen i orden hos Reidar Stenersen og Bjørn Steinar Johansen . Det som kom av skudd og opplagte målsjanser reddet en meget god Roy Johansen. Han var en av de aller beste ute på banen. Rundens eneste mål sto Jon Risa for, og skuddet satt kontant i nettet etter at Tor Brandeggen hadde bommet.

Andre runde ble ikke mer en syv minutter gammel før Nidelv utlignet. Og i det 20. minutt kom avgjørelsen, begge mål laget av Nidelvs Tor Samdal. TIL kjempet hardt en 7-8 minutter for å utligne, men litt etter litt overtok Nidelv mer og mer av spillet. (Dette var Tromsø ILs først obligatoriske kamp mot et lag fra Sør-Norge.)

"Gjestene var sympatiske karer som spilt kontant, men aldri gikk over streken. Forsvaret var den bedre del, i hvertfall i denne kampen, med Bjørn Steinar Johansen på venstreback som den beste ved siden av halfrekken, lagets eldstemann Magne Johansen på høyre, vår gamle kjenning fra Brage Hugo Anthonsen på centrum og fremfor alt Edmund Kristoffersen på venstre." skrev en av trønderavisene.

Oppdatert: 04.09.2003