Tippeligaen 2005: Lillestrøm SK - Tromsø IL

Lørdag 24. september 2005. Den blir ikke lett å glemme for fotballglade tromsøværinger. Omtrent samtidig som Roar Christensen (34) vakkert skrudde inn et "livsviktig" seiersmål på Åråsen, banket den tidligere Alfheim-yndlingen Morten Gamst Pedersen (24) inn sitt andre mål for dagen på Old Trafford. For TIL har ikke akkurat gjort det  en vane å slå Lillestrøm på en av Norges mest fryktede arenaer.

Steinar Nilsen våget å tro på seier - han ante at Lillestrøm hadde brukt mye energi og konsentrasjon på de to kampene mot erkerivalen Vålerenga. Der lå TILs sjanse. Nilsen fokusert ikke bare på LSKs sterke sider, men vel så mye på eget spill og egene muligheter. Derfor var det et TIL-lag som trodde på seier vi fikk se. Et TIL-lag som evnet å skape sjanser. Og som også klarte å demme opp for LSKs fryktede dødballer. Det var riktignok litt frynsete defensivt i starten. Og da Bjørn Helge Riise upresset fikk legge inn fra kanten, og Magnus Powel relativt uforstyrret fikk styre inn 1-0, fryktet vi det verste.

Men LSK parkerte mer eller mindre etter scoringen. Den siste halvtimen av første omgang skapte hjemmelaget kun en målsjanse. Og etter pause var daobbeltsjansen etter atten minutter alt som kom.  TIL på sin side viste en voldsom innsatsvilje, taktisk klokskap og disiplin. Lars Iver Strand lyktes på sin tredje sjanse og utlignet rett før pause på et lynhurtig angrep der kanadierne Patrice Bernier og Stephen Ademolu gjorde alt rett.

Dette styrket "Gutan" i troen. Og etter at Roar Christensen, med kul i panna, vakkert skrudde inn 2-1, var Lillestrøm sluttkjørt. Selve scoringen var utrolig flott. Men ikke tilfeldig. Vi har sett Roar gjøre akkurat det samme på treninger på Alfheim og Fløyabanen mange ganger. Han vendte bort en mann, øynet åpningen, traff perfekt og "curlet" ballen bedre enn Beckham.  Dermed fortsetter Grovfjordingens utrolige høst-eventyr.

Dagens TIL-spiller var Lars Hirschfeld. Tar det meste Lillestrøm kommer med. Sikker i feltet, og henter fram et par klasseredninger - blant annet etter 63 minutter på stillingen 1-1.   Dommer var Tom Henning Øvrebø fra Nordstrand.

Oppdatert: 26.09.2005