UEFA Europa League 2024: Tromsø IL - Kilmarnock

Romssa Arena var utsolgt og hele Tromsø hadde bydd opp til europeisk festaften, som i stedet endte med en overraskende borteseier etter en tidlig kalddusj.

Forza Tromsø har de siste årene fått et meget godt renommé for sin supporterkultur med «trøkk på stadion», innovative tifoer og enorm dugnadsinnsats.

For mange har de blitt en god nok grunn til å gå på kamp for å oppleves på nært hold, men nå kjenner de på en enorm skuffelse.

– Det jeg tror folk kjenner på og som den statusen reflekterer er at det er en fantastisk supporterkultur i Tromsø. Det mobiliseres, lages tifo, settes ut flagg, er corteoer. Det organiseres og styres og jeg tror mange kjenner på at man ikke får så mye igjen for det i form av seiere. Og det er det som fotballsupportere lever av, sier Killingberg.

– Begynner å bli tynnslitt

– Har dere tillit til trenerteamet?

– Ja, som supporterklubb har vi tillit. Så skjønner jeg at med 2.000 medlemmer er det mange som har ulike meninger rundt det. Men som supporterklubb står vi bak trenerteamet. At vi ryker ut av Europa skal ikke endre meninger på det. Men med så mange medlemmer er det mange meninger rundt det. Det er mye frustrasjon og irritasjon.

– Gjør de svake resultatene at det bli tynnslitt og man frykter en nedadgående kurve og ikke klarer å holde oppe samme trykket som til nå?

– En supporter skal klisjéaktig støtte laget i med- og motgang. Men det er utfordrende å stå i motgang over så lang tid. Spesielt på hjemmebane der det flere ganger i år har vært gode tilskuertall, i serieåpningen, «Midtnattsolkampen» og nå i Europa. Det handler ikke kun om felt L, det er en helt stadion som går skuffet hjem. Jeg tror alle bare må innse at det vil bli mer utfordrende å holde ting oppe fremover, men vi legger oss ikke ned av den grunn og synes synd på oss selv, sier Killingberg.

– Vi må bare jobbe enda hardere. Det som skjer utpå banen får ikke vi gjort noe med, sier supporterlederen.

TILs beste var Mamadou Thierno Barry                  Dommer: Andrei Florin Chivulete, Romania.

Utarbeidet av Matthias Martinsen og Per Salomonsen      Kilde,Nordlys.

Del dette: