UEFA Europa League 2024: Kilmarnock - Tromsø IL

Gutan fikk en verst tenkelig start på møtet med Rugby Park. Hjemmelaget kom seg inn i TIL-boksen og Brad Lyons headet i stolpen. På returen var kaptein og spydspiss Kyle Vassell urovekkende alene, og 1–0 Kilmarnock.

Umiddelbart etter målet forsvant det tidlige høye presset fra Kilmarnock, og TIL overtok mye ball. Til stor frustrasjon fra hjemmesupporterne, som likte dårlig utviklingen der TIL forsøkte å lokke hjemmelaget fremover i banen samtidig som «Killie» selvsagt ikke var spesielt interessert i å presse ledelsen takk i betraktning.

Heller ikke lange baller opp fungerte, og med unntak av et brukbart skuddforsøk fra Hjertø-Dahl, var Gutan heller aldri i nærheten av å true ledelsen før pause.

Tilfeldigheter

Så plutselig satt den bare fem minutter ut i andreomgang, da litt tilfeldigheter gjorde at Lasse Nordås fikk ballen i beina, sendte den videre til spisskollega Jakob Napoleon Romsaas som fant nettmaskene.

Langt mindre tilfeldig var det da samme Romsaas et kvarter senere startet et angrep som til slutt endte med at det var Lasse Nordås som sendte Gutan i en ledelse, som på det tidspunktet langt fra var ufortjent. Det var et helt annet TIL-lag som kom på etter pausen.

TILs beste var Jacob Napoleon Romsaas.  Dommer: Menelaos Antoniou, Kypros.

Utarbeidet av Matthias Martinsen og Per Salomonsen   Kilde itromsø.