Eliteserien 2024: Tromsø IL - Rosenborg BK

Supporterne har stått bak laget til tross for en svært vanskelig sesongstart, men da dommer Sivert Øksnes Amland blåste av til pause var det spredt buing på tribunen. Det etter en svært tam omgang totalt blottet for noen form for farligheter fra hjemmelaget.

Så snudde det.

To perfekt slåtte frispark fra Runar Norheim i løpet av to minutter tidlig i andre omgang til to like umarkerte lagkamerater sendte plutselig TIL tilbake i kampen. Og både spillere og ikke minst publikummet på tribunen fikk nytt liv. Mer liv ble det da Jens Hjertø-Dahl på mesterlig vis avgjorde kampen i TILs favør med en kjempescoring, og comebacket var komplett.

Kontrastenes kamp, og et comeback som kan ha reddet jobben til lagets trenere. Kan det også være akkurat den vitamininnsprøytningen TIL trenger for å få fart på sakene?

2) Årets scoring?!

Du store all verden for en scoring av 18 år gamle Jens Hjertø-Dahl! Mot Bodø/Glimt 16. mai bommet han på to svært store muligheter, og sa selv til iTromsø etter kampen at han måtte øve mer og hadde planer om å sette neste. Han kunne knapt ha svart bedre på akkurat det.

Fra 17–18 meter curlet han den helt, helt oppe i vinklen, via stolpen og inn. En usedvanlig vakker scoring av midtbanetalentet som satte kronen på verket i en uhyre viktig seier.

Og det må jo være en toppkandidat til årets mål!

3) Straffe...igjen...

I sin åttende seriekamp ga gavmilde TIL bort sitt sjette straffespark imot for sesongen. Christophe Psyché var både klønete og uheldig da han først vant ballen, men deretter skle videre og hindret Rosenborgs første målscorer på vei inn i boksen. Dommeren aldri i tvil og pekte på straffemerket.

Det gjør det selvsagt vanskeligere å vinne fotballkamper når man gir bort et gratis mål nær én gang hver eneste kamp. Bortsett fra i dag!

4) Snøværet

Det er vel i utgangspunktet ingen stor snakkis for lokale at det snør i Tromsø, selv ikke andre pinsedag. Men Rosenborg-spillerne hadde kanskje ikke sett for seg null på gradestokken og snøvær mot slutten av mai. Selv ikke på besøk hos Eliteseriens nordligste lag.

Så er spørsmålet om det var 90 minutter i Tromsø-kulden som ble utslagsgivende for at Rosenborg kastet bort ledelsen de hadde til pause?

TILs beste var Runar Norheim.                Dommer: Sivert Øksnes Amland, Fana.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsens.         .Kilde itromsø