Eliteserien 2024: Tromsø IL - Molde FK

Etter noen ukers ferie møtte TIL Molde på hjemmebane fredags kveld. Etter en jevnspilt start fikk Kristian Eriksen den første sjansen i kampen i det 19. minutt. Gjestene festet etter hvert et visst grep om banespillet og fikk en ny god mulighet etter en drøy halvtime.

I det 34. minutt tok Molde ledelsen. En svak pasning fra Jakob Haugaard ga Eriksen en mulighet og spissen gjorde alt selv. Ruben Yttergård Jenssen var nær å utligne med et hodestøt, men det sto 0–1 til pause.

Molde doblet ledelsen i det 61. minutt etter en utrolig enkeltmannsprestasjon av Løvik. TIL hadde en del ball, men skapte svært lite før Lasse Nordås traff tverrliggeren snaue ti minutter før slutt.

Det endte 0–2 og dermed ligger TIL nest sist på tabellen sammen med Sarpsborg.

TILs neste kamp er borte mot tabelljumbo Sandefjord onsdag 3. juli.

Jakob Haugaard 4

Litt variabel kvalitet med ballen i beina de første 45. Mye bra, men også noen upresise pasninger. Ble straffet for det på 0–1. Fikk ellers en del avslutninger ganske rett på seg før hvilen. Ingenting å gjøre etter pause før han måtte plukke ball nummer to ut av nettet da Løvik lobbet ballen over den svære dansken.

Anders Jenssen 3

Noen fine involveringer før pause, men et par fæle feilpasninger. Tatt sent av Eriksen, som var heldig som slapp kort. Tok for seg i duellene, men en av flere TIL-spillere som ikke fikk stoppet Løvik på Moldes andre scoring. Ny feilpasning like etterpå ble møtt med mishagsytringer fra tribunen.

Vetle Skjærvik 5

Ikke direkte involvert i noen av baklengsmålene. Best i TIL-forsvaret, uten at det sier så altfor mye.

Tobias Guddal 4

Fikk ikke blokkert skuddet på 0–1. En del fine pasninger gjennom ledd. Farlig frempå dødball i det 43. minutt. Ikke overbevisende på 0–2.

Yaw Paintsil 4

Tatt av Løvik, som fikk gult kort. Ikke mange bidrag offensivt før pause. Ut tyve minutter før slutt.

Runar Norheim 5

Rundlurte rutinerte Linnes med en lekker kroppsfinte i det 34. minutt. Litt på hæla da Molde scoret rett etterpå, men den må Haugaard ta mesteparten av skylda for. Byttet side da Nilsen kom inn. Byttet ut ikke lenge etterpå.

Ruben Yttergård Jenssen 4

Relativt lite synlig den første halvtimen. Kunne kanskje vært litt mer aggressiv i presset mot Eriksen på 0–1. Veldig nær scoring på hodet i det 44. minutt. Tydelig fått beskjed om å løfte seg høyere i banen etter pause. Svak kamp av kapteinen.

Jens Hjertø-Dahl 4

Et par litt småskumle balltap før pause. Klarte ikke feste noe skikkelig grep om midtbanen. Fikk et godt skuddforsøk blokkert like før Molde scoret. Fikk vist fram drivet med ballen mer etter pause, som da han testet skuddfoten i det 56. minutt. Stygg feilpasning i det 78. minutt.

Kent-Are Antonsen 4

Lyktes ikke helt med de første involveringene. Anonym førsteomgang. Kunne fått en sjanse i det 79. minutt, men fikk ikke med seg ballen.

Jakob Napoleon Romsaas 4

Strålende dribling og innlegg i det 40. minutt. Nytt fint innlegg på Yttergård Jenssens sjanse like før pause. Feilpasning ble nådeløst straffet på 0–2.

Lasse Nordås 5

Vanskelig jobb på topp for et TIL-lag som knapt skapte noe som helst i første omgang. Jobbet utrettelig og traff tverrliggeren i det 81. minutt.

Lasse Nilsen

inn for Paintsil i det 70. minutt. Positiv. Pasning da Nordås traff tverrliggeren.

Felix Winther

Inn for Norheim i det 77. minutt. Startet med en stygg feilpasning.

Markus Johnsgård

Inn for Romsaas i det 85. minutt.

Sakarias Opsahl

Inn i det 85. minutt for Hjertø-Dahl.

TILs beste var Runar Norheim. Dommer: Daniel Higraff, Forus og Gausel Idrettslag

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.   .Kilde Tromsø.