Eliteserien 2024: Tromsø IL - KFUM Oslo

Denne kampen ble betegnet som midnattsolkampen",da den ble spilt fra klokken ti og mot midnatt i strålende midnattssol..

På stillingen 1–1 blir Jakob Napoleon Romsaas spilt igjennom av Lasse Nordås, og skal bare sette ballen i lengste hjørne. Dessverre endre han opp med å blåse kula over. Tre minutter senere scorer KFUM Oslo og øker til 2-1, som blir sluttresultatet flere minutter etter midnatt.

– Jeg hadde mer tid enn jeg trodde og jeg fikk et bra touch, men jeg var ikke kald nok på avslutningen og kunne kanskje tatt ett touch til. Jeg skulle scoret på den og det var irriterende, sa Napoleon Romsaas etter kampslutt.

For tredje kamp på rad, måtte publikum dra slukøret hjem fra Romssa Arena. 

– Det å stå der og klappe og være lei seg foran supporterne som gir alt er en av de verste følelsene. Jeg håper ikke det skjer så mye mer denne sesongen. Det er ikke særlig gøy og man vil mye heller stå der og feire med dem, sa TILs målscorer.

Som Oslo-gutt har han hatt mange kamper mot KFUM Oslo, så det å tape mot nettopp dem er ikke noe nytt.

– Jeg har tapt masse mot dem opp igjennom årene, så skikkelig bittert å tape igjen, før han fortsetter.

– Det er kjipt å tape den kampen her, jeg synes vi spiller bra. De scorer jo på de to sjansene de har også burde jo jeg scoret på den ene jeg hadde, sa 20-åringen.

første omgang var det «Gutan» som hadde kontroll spillemessig, men avslutningene fra Jens Hjertø-Dahl og Ruben Yttergård Jenssen var ikke nok til å sende hjemmelaget i ledelsen før pause. 
 

– Vi er klart best i første, sa Jørgen Vik.

I andre omgang snudde kampen, da KFUM Oslo gikk opp i ledelsen ved Johannes Nuñez. Selv beskrev det som blant de mest ufortjente seirene i årets eliteserie til TV2 etter kampslutt.

Et snaut kvarter etter første scoringen klarte TIL å svare da Runar Norheim slo inn til Lasse Nordås som headet ballen til Jakob Napoleon Romsaas. Oslo-gutten fikk en enkel oppgave og sendte Romssa Arena til himmels. I etterkant hadde han også en fin gest, da han og gjengen feiret med avtroppende materialforvalter Odd Egil Eggen.

Som nevnt ble altså bommen til Napoleon Romsaas avgjørende ettersom «Kåffa» gikk opp i ledelsen like etter. I perioden etter det klarte ikke TIL å skape det helt store og måtte med det gå skuffet av banen – igjen.

TILS beste var Mamadou Thierno Barry.         Dommer: Marius Lien, Fossum IF.
Utarbeidet av Matthias Martinsen og Per Salomonsen   Kilde Nordlys.

Del dette: