Eliteserien 2024: Tromsø IL - Haugesund FK

Romssa Arena (Nordlys): – Det er skuffende at vi taper, selvfølgelig. Jeg er mest skuffet over meg selv, at jeg ikke scorer på de sjansene jeg får.

Det sier en slukkøret Vegard Erlien til Nordlys, en times tid etter at kampen mot FK Haugesund var ferdigspilt. For andre gang på rad måtte angrepsspilleren og lagkameratene takke hjemmefansen for innsatsen, uten å sitte igjen med noen poeng.

En del av årsaken til det, er manglende effektivitet hos Erlien og spissmakker Lasse Nordås.

– Jeg burde minimum ha scoret på to av tre i dag, sier trønderen om sine egne muligheter.

Han og Gutan fikk rett og slett smake sin egen medisin, for Haugesunds heroisk forsvarsspill – og gode keeper – sørget for at TIL forble målløse søndag. Og dermed er poengløse etter sine to første seriekamper i 2024.

– På de to første mulighetene mine er ikke skuddene gode nok, noe som gjør at keeperen får reddet. Så får jeg en mulighet til som jeg er ganske sikker på, men jeg tar meg for god tid, og da kommer det en kar flyvende inn med en blokkering, oppsummerer Erlien selvkritisk.

Han trekker pusten, trønderen som scoret hele 15 ganger for TIL i fjorårets eliteserie.

– Tre store sjanser skal være nok til å score i hvert fall et par mål.– Henger litt sammen

Heller ikke spissmakker Lasse Nordås, som sto med fem mål på sine to siste kamper før søndag, var i fyr og flammer på banen – eller i pressesonen etter kampen
Bertinussen

– Jeg synes vi mangler litt, det er litt skuffende, både det laget og vi leverer. Jeg personlig hadde ikke helt den spruten i beina som jeg hadde tidligere, og det henger litt sammen med litt feil valg og dårlige avslutninger.

– Må du bli benket fra start for å være best mulig?

– Vi får se da, er noe jeg jobber med, å finne den samme tenningen. Jeg har litt å gå på der, så det er noe jeg skal jobbe hardt med for å bli mer stabil, sier han ærlig.

Hovedtrener Jørgen Vik ønsker ikke å skylde på TILs spisser for at det ble hjemmetap i andre kamp på rad. Han er heller ikke bekymret for mangelen på verken scoringer eller poeng.

Nei, er definitivt ikke bekymret. Det er små marginer, så de (Erlien og Nordås) kommer til å jobbe beinhardt for å bikke de marginene fremover, slår Vik fast.

– Litt merkelig

Utenom de brente mulighetene fremover, ser TIL-leiren gjerne at de unngår å slippe inn det første målet i kampene – som de nesten har gjort til en vane.

– Det er litt merkelig, vi startet dårlig mot Brann og i dag, vi kan ikke fortsette å havne på bakbeina. Jeg synes folk virker klare under oppvarmingen og i garderoben, men så blir det litt rotete ... Så begynner vi først å spille vårt spill da det blir 0-1, noe som er synd, det må vi ta tak i, forteller Erlien.

TILs beste Kent Are Antonsen.     _Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsens..Kilde Nordlys.

Del dette: