Eliteserien 2024: Tromsø IL - Fredrikstad FK

Han gledet seg litt ekstra over å ha passert 300 TIL-kamper. Men noen voldsom feiring ble det ikke i går kveld eller i natt for Kent-Are Antonsen.

Han gjør som han vil, han gjør som han vil. Kent-Are Antonsen, han gjør som han vil», runget ut over Romssa Arena flere ganger enn vanlig onsdag kveld.

For alle på tribunen og banen var TILs 3–0 seier mot Fredrikstad naturligvis det aller viktigste, men både supportere, lagkamerater og trener hyllet Kent-Are Antonsen (29) underveis og etter kampen.

Som ellevte TIL-spiller i historien passerte «Kenta» 300 kamper for klubben.

– Han betyr mye for laget og for kulturen i laget. Han går foran i mye som er viktig for oss. Han er viktig både på og utenfor banen, sier TIL-trener Jørgen Vik til iTromsø om veteranen.

Flest kamper for TIL.

Kontinuitetsbærer

Også kaptein, og nummer tre på adelskalenderen, Ruben Yttergård Jenssen skryter av Antonsen:

– Det er fantastisk. Jeg dro ut rett før han kom opp, så jeg fikk ikke spilt med ham før nå. Det er kjempeartig og det er utrolig viktig å ha slike kontinuitetsbærere.

Til sammen har de to i skrivende stund 644 kamper i rødt og hvitt.

36 år gamle Yttergård Jenssen holder fortsatt koken, og onsdagens jubilant tviler på at det er mulig å ta igjen lagkameraten.

– Det ser jo ikke sånn ut, sier han humoristisk.

– Vi får se om han tar seg et utenlandseventyr eller blir her. Blir han her må han jo passere meg, noe annet går ikke an, kontrer Yttergård Jenssen, som ikke legger skjul på hva det betyr å ha så mange kamper «i beltet» for Gutan.

– Man har vokst opp med klubben og er stolt over å spille for Tromsø IL. Det betyr mye å bidra på en positiv måte.

Balsfjordværingen Kent-Are Antonsen kom inn i TIL-systemet som 16-åring i 2011, og fikk debuten borte mot Strømsgodset nøyaktig elleve år og én måned før han rundt 300 kamper onsdag.

– Hva skal man si? Det er en ære å få lov til å være så lenge og prøve å bidra, sier «Kenta», som for øvrig også noterte seg for en strålende målgivende i seieren mot Fredrikstad.

Men noen feiring av seier og rundt tall, det blir det visstnok ikke.

– Det blir vel hjem og legge seg, se litt på TV og finne roen. Vi får ta feiringen på søndag. Det er nye tider dessverre, sier Antonsen lattermild før avholdsmann Yttergård Jenssen skyter inn fra siden:

– Da tar vi en nydelig Cola Zero med Tommy (TILs kokk) sin mat.

På toppen av karrieren

Å spille 300 kamper for én og samme klubb er sjelden kost i moderne fotball, også i Norge. Og det har kommet og godt spillere i Antonsens lange TIL-karriere. Og han har også fått prøve seg i en rekke posisjoner, selv om midtbanerollen har vært hans klart foretrukne posisjon.

Det er også på midtbanen han har vært foretrukket av Jørgen Vik denne sesongen, selv om det har blitt noen minutter også på stopperplass.

– Det var under Simo (Valakari, TIL-trener 2017–2020) da han satt meg ut av laget i to kamper. Han så noe i meg som gjorde at han kunne bruke meg på midten. Da tok jeg sjansen med begge hender når jeg fikk den, forteller Antonsen om når midtbanespilleren Kent-Are Antonsen ble til.

– Jeg har jobbet beinhardt for det. Det gir jeg ikke opp med det første, så enkelt er det, legger han til.

Men til tross for 300 kamper, har Antonsen enda ikke rundt 30 år, og føler seg bedre enn noen gang.

– Jeg er egentlig på toppen av karrieren. Jeg tror ikke jeg har vært bedre enn nå, sier Antonsen, som før denne sesongen signerte en ny kontrakt med TIL ut 2026.

– Jeg har alltid sagt at det ikke er en nedtur å spille hele karrieren i TIL, hvis det blir sånn, sier «Kenta».

TILs beste var Lasse Nordås.      Dommer: Tore Hansen, Feda.  


Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsens.         .Kilde itromsø

Del dette: