Eliteserien 2024: Tromsø IL - Brann

Etter en resultatmessig tung oppkjøring, var alvoret i gang for TIL da de møtte Brann i serieåpningen 2.påskedag. Gjestene fra Bergen tok kommandoen umiddelbart, og hadde flere store muligheter til å ta ledelsen.

Scoringen skulle da også komme. Anders Jenssen taklet Bård Finne i feltet. Dommer Sigurd Kringstad dømte ikke, men ble bedt om å sjekke situasjonen av VAR-teamet. Etter å ha studert situasjonen lenge ble straffen dømt, og Joachim Soltvedt sendte Brann i ledelsen.

Brann-dominansen fortsatte og Bård Finne doblet ledelsen i etterkant av en stygg feilpasning av Runar Norheim. Hjemmelaget løftet seg de siste ti minuttene før pause, men det stod 0–2 ved halvtid.

Gutan startet andreomgangen bedre enn den første, men etter sju minutter punkterte Brann kampen med et pent langskudd fra Soltvedt. Innbytter Lasse Nordås tente håpet da han reduserte i det 67.minutt.

Samme spiller reduserte på nytt med en strålende enkeltmannprestasjon, men Anders Jenssens røde kort gjorde det vanskelig for TIL og Aune Heggebø avgjorde da han headet inn 4–2.

TIL møter Haugesund hjemme i sin neste kamp, 14.april.

TILs beste var Lasse Nordås.          Dommer var : Sigurd Smehus Kringstad, Feda IL.