Eliteserien 2024: Tromsø IL - Bodø/Glimt

Kampen var knapt nok i gang før det ble en ufrivillig pause for alle involverte, da Glimts supportere fyrte opp bluss som begrenset sikten på banen. Etter noen trusler fra dommer Saggi om at kampen kunne bli avlyst, roet de seg ned og det ble omsider bedre spilleforhold. Da kampen omsider var i gang var det Gutan som kom best ut av startblokkene og produserte flere gode muligheter på rekke og rad, hvor spesielt Erlien kunne funnet veien til nettmaskene med litt mer presisjon.

Glimt var på ingen måte ufarlige da de forsøkte seg, men hjemmelaget forsvarte seg godt og konsentrert. Utover i omgangen satte kampen seg mer og bortelaget overtok mer av initiativet – uten at det ble spesielt farlig foran Haugaards mål. Skjønt, et par av sjansene Glimt produserte var av det store slaget, mens avslutningene ikke skremte noen.

Inn mot pause var begge lagene på jakt etter scoring og kampen svinget, hvor begge lag angrep etter tur og orden – uten å få ballen i mål. Hvem sa at 0–0 var kjedelig? Pause, puh!

I andreomgang kom Glimt klart best i gang og presset Gutan langt tilbake i banen i en lang periode – men TIL leverte en bra defensiv prestasjon. Etter timen begynte Glimt å produsere større sjanser, men Haugaard demmet opp. Da våknet Gutan mer og de fikk truet Glimt i større grad – både på kontringer og med ballen i laget.

Resten av andreomgang var herlig underholdning, med to lag som begge ønsker å vinne, og begge produserte sjanser og halvmuligheter, men to gode keepere og avslutninger som ikke var all verden gjorde at målene uteble.

La oss gjenta oss selv: Hvem sa at 0–0 var kjedelig?