Eliteserien 2024: Strømsgodset IF - Tromsø IL

1) Varmen

Vi slipper nok sjokk-overskriftene nasjonale medier kjører om sommertemperaturene i Europa, men det var varmt nok i Drammen søndag også. 28 grader i skyggen, men nok enda varmere på banen der sola steiket. Og også for de som befant seg i sola på tribunen.

Riktig nok har det vært god temperatur i Tromsø i det siste også, men dette var nok uvant varm både for spillere og tilreisende supportere. Heldigvis kom skyene over Marienlyst utover i andreomgang. Drikkepausen hjalp nok for spillerne, så satser vi på at fansen også fikk i seg væske av den sorten. De holdt i hvert fall bra kok de på tribunen.

2) Keepervalget

En halvtime før midnatt natt til fredag landet Håvar Grøntvedt Jenssen i Tromsø, og dagen etterpå deltok han på sin første TIL-trening. Keeperen er hentet på lån fra Fredrikstad på et lån i en måned i Jakob Haugaards skadefravær. Men det har vært uklart om han er forventet å spille, eller om andrekeeper Simon Thomas fikk tilliten.

Søndag ettermiddag fikk vi svaret da Jenssen stilte seg opp mellom stengene på Marienlyst. Østfoldingen fikk dermed både sine første minutter i Eliteserien, og samtidig sine første minutter på seniornivå for et annet lag enn FFK.

Jenssen sto godt og trygt, og pådro seg et gult kort for drøying av tid. En liten dose kynisme tok han altså med seg nordover fra Fredrikstad. Vartet også opp med en livsviktig redning på strek like før slutt.

Jenssen holdt nullen i en solid og upåklagelig debut, men mange stiller seg nok spørsmålet hva Simon Thomas tenker om å bli forbigått når muligheten først bød seg med den danske sisteskansen ute av spill.

3) Barry - på godt og vondt

Tre kamper for start nå for den unge senegaleseren, som ser bedre og mer komfortabel ut for hver eneste kamp. Det fikk flere til å ta frem supperlativene og de vante Kara-sammenligningene i sosiale medier. Det er nok i tidligste laget, men det er vel noe som minner om fjorårssuksessen El-Hadji Malick Diouf i det minste?

Mamadou Thierno Barry har brukt det første halvåret på å tilpasse seg både nytt land, nye omgivelser, nytt språk og nytt nivå, men ser nå ut til å bli en viktigere og viktigere del i det Jørgen Vik forsøker å få til. Og så er det vanskelig å komme utenom de kanskje i overkant tøffe taklingene som er helt på grensen., noen ganger over.

Han ble raskt upopulær på Marienlyst med en knallhard takling i førsteomgang, en takling som også medførte en liten samtale med hoveddommer Kristoffer Hagenes. Samme dommer fant frem det gule kortet umiddelbart da Barry feide ned en motstander tidlig i andreomgang. TIL tok ingen sjanser og byttet han av for Anders Jenssen midtveis i andreomgang.

Diouf fant til slutt det rette tenningsnivået - vil Barry gjøre det samme?

TILS beste var Lasse Nordås,      Dommer: Kristoffer Hagenes, T IL Hovding

Utarbeidet av Matthias Martinsen og Per Salomonsen   Kilde Nordlys

 

Del dette: