Eliteserien 2024: Molde - Tromsø IL

TIL stod foran en av sesongens tøffeste oppgaver da de møtte Molde borte lørdag formiddag. Hjemmelaget tok føringen fra start og allerede etter snaue seks minutter satt Magnus Wolff Eikrem inn 1–0.

Halvveis i omgangen doblet Kristian Eriksen ledelsen etter svakt markeringsspill. Gutan hadde sin beste periode fram mot pause, men uten at de klarte skape skikkelige sjanser. I stedet burde Molde ha økt til 3–0 mot slutten av omgangen.

TIL fikk en enorm mulighet til å redusere tidlig i andre omgang, men Leo Cornic misbrukte sjansen. Det gjorde ikke samme spiller i det 57.minutt og dermed var gjestene tilbake i kampen.

Innbytter Jakob Napoleon Romssas løftet TIL, som framstod på en helt annen måte etter hvilen. Men også hjemmelaget fortsatte å skape sjanser og Brynhildsen traff stolpen i det 64.minutt.

I det 72.minutt lagde Barry straffe på urutinert vis da han felte Wolff Eikrem. Stenevik gjorde ingen feil og dermed var Molde to mål foran igjen. Ola Brynhildsen punkterte kampen da han økte til 4–1 ikke lenge etterpå. Cornic reduserte til 4–2 med sin andre scoring, før Eriksen økte til 5–2. Innbytter David Edvardsson fastsatte resultatet til 5–3 med et pent frispark. Dermed ble det et fortjent tap for TIL, som møter Glimt hjemme om tre uker.

TILs beste var Leo Cornic.    Dommer: Svein Oddvar Moen

Utarbeidet av Mathias Martinsen og Per Salomonsen.  Kilde: Nordlys.