Eliteserien 2024: Kristiansund BK - Tromsø IL

Dårligste start på 18 år

I 2015 sto TIL med ett poeng etter tre spilte seriekamper, men ikke siden 2006 har TIL hatt en så svak start på sesongen med tre strake tap.

Den gang fikk Ivar Morten Normark sparken midt på sommeren, og Steinar Nilsen kom inn på Alfheim og reddet laget fra nedrykk.

Nå venter et nesten like poengfattig Sarpsborg 08 hjemme i neste seriekamp, før både Viking, Bodø/Glimt og Rosenborg er blant lagene som venter i mai.

2) «KBK-koden»

På de tidligere seks besøkene i Kristiansund sto TIL med fire tap og to uavgjort. Heller ikke denne søndagen i solskinnet på nordmøre skulle det lykkes og reise hjem med en seier.

Det mot et lag som forøvrig kun sto med to hjemmeseiere i tellende kamper etter at Amund Skiri tok over hovedtrenerjobben i august i fjor. Søndagens seier ble altså Skiris tredje på eget gress, mens heller ikke Jørgen Vik klarte å løse TILs Kristiansund-problem.

3) Sjansene uteble

Der Gutan absolutt hadde nok av muligheter til å score i hjemmetapet mot Haugesund sist søndag, var de aldri i nærheten av å gjøre livet vanskelig for KBKs sisteskanse. Til tross for at de tidvis fikk lagt et godt ålreit press på hjemmelaget, kom Gutan aldri til de store sjansene. Selv ikke frisparket fra Erlien fra rett utenfor 16-meteren endte opp som en kjempetrussel.

TILs beste var 

Kristiansund hadde forøvrig heller ikke flusst av sjanser, men brant et straffespark i tillegg til en stor mulighet ikke lenge før 1–0 scoringen.

4) Utskiftningene på backplass

I serieåpningen mot Brann fikk Runar Norheim tilliten fra start på venstre vingback, mens Isak Vådebu inntok motsatt side. Mot Haugesund beholdt Norheim plassen, mens Yaw Paintsil fikk tillit fra start til høyre.

I Kristiansund søndag var Norheim flyttet over på motsatt side, mens veteranen Lasse Nilsen fikk prøve seg på venstresiden.

Rotasjonene står i sterk kontrast til et lag som inntill denne sesongen hadde en fast mann på høyre i Niklas Vesterlund, og i hvert fall i perioder forrige sesong hadde ett foretrukket alternativ til venstre.

TILs beste var Ruben Yttergård Jenssen.    

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsens..Kilde itromsø

Dommer: Mathias Støfringshaug, Verdal IL.


 

Del dette: