Eliteserien 2024: HamKam - Tromsø IL

Etter å ha tatt årets første borteseier sist reiste Tromsø IL til Hamar søndag med stor tro på tre nye poeng – poeng som ville tatt de forbi blant andre HamKam på tabellen, og et lite stykke unna nedrykksplassene, for første gang i år.

Førsteomgangen på Hamar var jevnspilt, men ikke spesielt underholdende – eller målrik. Riktignok fant TIL veien til nettmaskene, da Ruben Yttergård Jenssen serverte Lasse Nordås vakkert, men en VAR-avgjørelse – av den tvilsomme sorten – reddet HamKam. Dermed gikk lagene til pause uten scoringer. 

Nok en gang stilte Forza Tromsø mannsterke og markerte seg på bortebane. Kanskje var det de som mobiliserte Gutan utover i kampen, for stadig mer handlet om TIL. Tidlig i andreomgang fikk Lasse Nordås både en og to store muligheter umiddelbart, men TILs toppscorer forble målløs.

Han ble nesten draktløs midtveis i andreomgang, da han viste styrke og fart og løp seg fri – kun for å bli revet ned av en HamKam-spiller. Det måtte en VAR-sjekk til, men til slutt ble HamKam-spilleren utvist for forseelsen og dermed spilte TIL med én mann mer de siste 20 minuttene. Derfra og ut handlet mye om TIL, men scoringen lot vente på seg.

Den kom aldri, og dermed reiser Gutan nordover med ett poeng i banken.

TILs beste var Tobias Guddal.   Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL.

Utarbeidet av Matthias Martinsen og Per Salomonsen   Kilde Nordlys.

 

Del dette: