Cup NM 3.runde 2024: Vålerenga IF - Tromsø IL

Et annet kaliber på motstanderen i cupens tredje runde enn i de to foregående for TIL. Da er det allikevel et poeng å nevne at onsdagens hjemmelag i liket med Gutan har hatt en svært svak sesongstart. Mens fjorårets bronsevinner i Eliteserien står med rekordsvake null poeng på fire seriekamper, står nylig nedrykkede Vålerenga med kun fem fattige poeng på fem kamper i en divisjon mange har tippet de rett opp fra.

TIL var klart best den første halvtimen, og fikk også et par svært gode muligheter ved Vegard Erlien uten suksess. Den største sto Jesper Robertsen for, men på feil mål. Heldigvis for Robertsen og TIL var Jakob Haugaard våken og reddet helt nede ved stolperota.

Det var veldig mye TIL også etter pause, og flere muligheter til å få hull på byllen. Men det stoppet opp i siste fase eller endte med dårlige og ufarlige skuddforsøk. De forsøkene som var ble farlige, ble reddet av en solid Vålerenga-keeper og en stolpe.

Og dermed var det duket for ekstraomganger i hovedstaden. Slitne TIL-bein måtte se hjemmelaget utligne spillemessig, men enda verre: Få scoringen de hadde vært klart nærmest i ordinær tid. Adrian Kurd Rønning fikk gå langs TILs 16-meter i det som virket som en evighet, før han fant Simen Juklerød som fikk masse med rom av Jesper Robertsen. Ballen gikk mellom beina på samme Robertsen og ned i lengste.

Gutan så utslitte og tamme ut i ekstraomgangene, og skapte ingenting. Og da er krisen komplett, med null poeng i serien og cup-exit mot et lag i en lignende sportslig situasjon på nivået under.

TILs beste var Runar Norheim,     Dommer Tore Hansen Feda.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsens..Kilde itromsø

 

Del dette: