Eliteserien 2023: Tromsø IL - Stabæk

Etter en kort ferie møtte TIL Stabæk hjemme på Romssa Arena søndag. Gutan festet et grep om kampen de første minuttene, men det var gjestene som tok ledelsen etter sju minutter. Simon Thomas reddet skuddet fra distanse, men Kasper Høgh satt returen i mål.

TIL brukte ikke lang tid på å utligne. Yaw Paintsil headet inn 1–1, etter et utsøkt forarbeid av Ruben Yttergård Jenssen. Til fortsatte å presse, og både Vegard Erlien og Sakarias Opsahl var nær ved å sende laget i ledelsen i de påfølgende minuttene.

Casper Øyvann gikk i bakken etter en dødball i det 31. minutt, og etter at dommer Jan Morten Tennøy ble instruert om å gå til skjermen ble det dømt straffe til TIL. Vegard Erlien gjorde ingen feil, og sendte TIL i ledelsen.

Gutan dominerte, og både Niklas Vesterlund og Christophe Psyche kunne økt ledelsen på overtid. Det sto imidlertid 2–1 ved halvtid, etter en god omgang av TIL.

Stabæk startet andreomgang brukbart, men TIL tok raskt kontroll over kampen igjen og hadde god kontroll på kampen. Ottesen hadde imidlertid en god mulighet til å utligne, men avsluttet utenfor fra god posisjon.

Gjestenes oppgave ble enda vanskeligere da Kasper Høgh ble sendt av banen etter en stygg takling på Vesterlund, og TIL tok dermed en svært fortjent seier.

TILs neste kamp er cupkamp borte mot Bodø-Glimt kommende onsdag.

TILs beste var Ruben Yttegård Jenssen.          Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset IL