Eliteserien 2023: Tromsø IL - Lillestrøm SK

Et TIL-lag høyt oppe etter triumfen i «Slaget om Nord-Norge» tok imot Lillestrøm på Romssa Arena søndag. Både Forza Tromsø og de tilreisende LSK-supporterne markerte sin misnøye med VAR de første femten minuttene, og det skjedde heller ikke all verden ute på banen.

Gutan festet etter hvert grepet om kampen, og både Vegard Erlien, Malick Diouf og Jakob Romsaas hadde brukbare skuddforsøk. Lillestrøm på sin side skapte ingenting fram til helt på slutten av omgangen. Espen Garnås headet inn et innlegg fra venstre, og sendte gjestene i ledelsen.

TIL fortsatte å dominere etter pause, men slet med å skape de store sjansene fram til det 66. minutt. Sakarias Opsahl slo en corner som Jostein Gundersen vakkert headet i mål. En svært fortjent utligning.

Ikke lenge etterpå førte en ny corner til straffe for TIL, etter en hands av en Lillestrøm-spiller. Vegard Erlien har vært sikker på sine tidligere straffer, gjorde ingen feil denne gangen heller og Gutan hadde dermed snudd kampen.

Hjemmelaget fortsatte å være det klart beste laget, og to minutter før ordinær tid av ute punkterte Yaw Paintsil kampen da han satt inn 3–1.

TILs beste var Jostein Gundersen.          Dommer: Sivert Øksnes Amland, Fana.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen. Kilde Tromsø.