Eliteserien 2023: Tromsø IL - Haugesund FK

1) Christophe Psyché!

35-åringen spiller for TIL-fremtiden og er på utgående kontrakt. Midtstopperen hadde ikke scoret for TIL siden 18. september 2022, men det er noe med å være på rett plass til rett tid og det var sannelig Psyché i kampens 35. spilleminutt. Da han styrte en lav corner fra Kent-Are Antonsen bak Haugesund-keeper Selvik og dermed sendte Gutan til himmels med sin 1–0-scoring. Årets kanskje viktigste scoring!

2) Bluss og stoppa

Det var flere stopp i spillet underveis i kampen på grunn av blussingen fra L-feltet. Forza Tromsø sto hele kampen på feltet og fyrte flere ganger bluss, som førte til forsinkelser i spillet.

3) Nye drakter

TIL stilte for første (og siste?) gang i sine nye tredjedrakter. Midnattssoldrakten som er tegnet av 10 år gamle Anders Abels med samiske toner, midnattssol og reinsdyr på, viste seg å være en flott drakt som TIL leverte varene i.

Kanskje har vi ikke sett drakten for siste gang?

4) Haugaards kanonredning!

FK Haugesund hadde ingenting å stille opp med første 70, så fikk de et drømmetreff ved Diarre og reduserte til 2–1, så ble det plutselig kollåpent i 88. minutt. Diarra kom alene igjennom og var i ferd med å runde keeper, men Haugaard var lynraskt nede i beina og fikk slått ballen under beina på Diarra. Livsviktig inngripen som hindret 2–2! Like etter kom Martn Samuelsen igjennom. Hans avslutning strøk borterste stolpe.

5) Rød og hvit Niklas Vesterlund!

En strøken pasning fra «Saka» Opsahl gjennom til Niklas Vesterlund som banket inn 2–0 i 52. minutt, fikk stadion til å eksplodere. Den nye TIL-låten «Rød og Hvit fra Tromsø» av popduoen Snö ljomet ut over stadionanlegget til ellevill jubel fra de 6.067 oppmøtte. Dette kan fort ha vært Niklas Vesterlunds siste kamp på Romssa Arena, ettersom både han og klubben er enige om å se på hvilke muligheter som finnes der ut for dansken når overgangsvinduet i januar.

6) Ingen Bodø-hjelp

TIL kunne håpet på noe hjelp i to andre kamper i håp om allerede å kunne sikre medalje/europa nå og havne i førersetet i kampen om sølvet. Men i de andre kampene var det lite hjelp å få. Bodø/Glimt havnet tidlig under 2–0 borte mot serietoer Brann, som fortsatte å valse over Glimt og ledet hele 3–0 til pause. Viking fikk to kjappe borte mot Aalesund før 11 minutter var spilt og dermed var fort spenningen over på Color Line mot laget som allerede hadde rykket ned.

Kampene endte for ordens skyld slik: Brann-Glimt 4–2, AaFK-Viking 0–4, TIL-FKH 2–1.

Dermed er det uendret poengmessig før siste serierunde der tre poeng skiller 2.-4.-plass: Brann har 61 poeng, TIL har 60, mens Viking er oppe i 58 poeng før siste serierunde.

I siste serierunde tar Viking imot Rosenborg hjemme. Brann møter Strømsgodset borte, mens TIL møter nedrykningstruede Vålerenga borte.

Viking har bedre målforskjell enn TIL, så skulle Gutan spille uavgjort mot Enga og Viking slå Rosenborg, vil Gutan havne på 4.-plass og vil være avhengig av Glimt-hjelp i cupfinalen, noe som har vist seg å ikke være en god situasjon for TIL å havne i, jmfr. Glimts mageplask borte mot Brann.

TILs beste var Jacob Haugård  Dommer: Christian Moen, Løvenstad.
Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen. Kilde itromsø.