Eliteserien 2023: Tromsø IL - Brann

Etter noe så uvant som to kamper på rad uten seier, ønsket TIL å komme tilbake på vinnersporet hjemme mot Brann søndag. I finværet på et godt besøkt Romssa Arena var det hjemmelaget som tok ledelsen allerede etter seks minutter, og det etter et mønsterangrep.

Casper Øyvann fant Yaw Paintsil med en strålende crosser. Paintsil tok med seg ballen på elegant vis og fant Jakob Napoleon Romsaas, inn på laget for Mai Traore som måtte gi seg under oppvarmingen. 19-åringen avsluttet perfekt i lengste hjørne, og sendte Gutan foran.

Brann tok mer over etter scoringen, men skapte ikke de store sjansene mot et godt organisert TIL-lag. Bård Finne fikk den første store muligheten etter halvtimen, men avsluttet over. Vegard Erlien burde doblet TILs ledelse i det 38. minutt, men avsluttet svakt utenfor.

Om TIL scoret tidlig i første omgang, brukte de enda kortere tid i den andre. Nok en gang var det Romsaas som var sist på ballen, og det før minuttet var spilt.

Finne var en konstant trussel for gjestene, men Jakob Haugaard var stødig de gangene han måtte i aksjon. Reduseringen skulle likevel komme, og det på en corner. Casper Øyvann var uheldig og headet ballen i eget mål. Brann presset på for utligning, men TIL holdt unna og klatret dermed opp på andreplass på tabellen.

På overtid økte Ruben Yttergård Jensen sluttresultatet til 3-1 for TIL.

TILs beste Jacob Romsås.             Espen Andreas Eskås, Bækkelagets SK     

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen. Kilde itromsø.

Del dette: