Eliteserien 2023: Tromsø IL - Aalesund FK

TIL møtte tabelljumbo Aalesund på hjemmebane søndag. Niklas Vesterlund fikk en god mulighet allerede etter halvannet minutt, men gjestene var bra med på notene de første tjue minuttene.

Ruben Yttergård Jenssen fikk en brukbar mulighet etter atten minutter, men litt overraskende var det de oransjekledde som tidvis styrte spillet.

TIL tok mer over utover omgangen, men like før pause fikk Aalesund straffe etter det dommeren, etter en VAR-sjekk, mente var en hands av Christophe Psyche. Markus Karlsbakk gjorde ingen feil fra ellevemeteren, og dermed gikk gjestene i garderoben med en svært overraskende ledelse.

TIL brukte kun sju minutter på å utligne etter pause. Vegard Erlien satt ballen i mål etter en tilsynelatende innøvd cornervariant. Mai Traore burde satt inn 2–1 like etterpå, men misbrukte sjansen.

Heller ikke gjestene var ufarlige, og Jakob Haugaard berget TIL unna baklengs med en fin beinparade etter timen spilt. TIL presset imidlertid på for scoring, og både Romsaas og Jostein Gundersen misbrukte kjempemuligheter med ett minutts mellomrom.

Erlien var også nær sin andre scoring, men i stedet for hjemmescoring var det AaFK som satt inn 2–1 i det 89. minutt. Målscorer var Hammer med et skudd fra rundt atten meter. Dermed endte det med et meget skuffende hjemmetap for TIL mot tabelljumboen. For tilskuerne som gikk skuffet ut av arenaen var det ikke til å tro.

TILs beste var Vegard Erlien.  Dommer: Ajdin Medic.