Eliteserien 2023: Sarpsborg 08 - Tromsø IL

Med Jostein Gundersen hjemme i Tromsø og Casper Øyvann (solgt til Molde) fryktet mange at TIL skulle få forsvarstrøbbel mot Sarpsborg 08. Akkurat det skjedde.

Allerede etter 11 minutter fikk man se at TIL savnet duoen. Eirik Wichne gjorde en solid jobb ute på høyresiden, tok seg forbi flere spillere, før han slo et perfekt innlegg til Mikkel Maigaard. Fra kort hold hadde han få problemer med å sette inn kampens første scoring.

Etter scoringen kom TIL bedre med i matchen, uten at Gaute Helstrups mann maktet å skape noe mer enn halvsjanser. Men det ble aldri direkte farlig foran målet til vertene.

Om rett hadde vært rett hadde Sarpsborg økt ledelsen like før pause. Niklas Sandberg fikk ballen i ute til høyre, og han forsøkte å curle ballen i lengste hjørne. Heldigvis for gjestene tok Jakob Haugaard fram en kvalifisert redning.

TIL-trener Gaute Helstrup var ikke fornøyd med det laget leverte før pause, og han erstattet ungguttene Jens Hjertø-Dahl og Jakob Romsaas med Felix Winter og Lasse Nordås.

Tre minutter ut i andre omgang fikk man et nytt signal på at “Gutan” kan få forsvarstrøbbel utover høsten.

Christophe Psyché rotet det til. Midtstopperen skulle ta et touch ut av sekstenmeteren, men Niklas Sandberg stod i veien. Han fikk fri bane mot mål, spilte ballen tvers over til Kristian Fardal Opseth som enkelt kunne putte ballen i et åpent bur.

Noen minutter etter scoringen ble Psyché erstatter av Miika Koskela.

Finnen kunne ikke hindre vertene i å øke ledelsen til 3-0 13 minutter før slutt. Hjemmelaget fikk en kontringsmulighet. Rafik Zekhnini kom seg ned til dødlinja. Innlegget kunne Steffen Lie Skålevik heade følsomt i mål.

De siste 10 minuttene jaktet Sarpsborg 08 kveldens fjerde scoring. Den kom to minutter på overtid da Niklas Sandberg scoret fra kloss hold.

Dermed gikk TIL av banen med fire baklengs for første gang denne sesongen. TIL har ikke sluppet inn flere mål siden 10. juli i fjor. Den gangen tapte de 5-1 på bortebane for Molde.

Kampen i Sarpsborg bekreftet at TIL kan få forsvarstrøbbel utover høsten. Man kan i alle fall ikke være like lekk bakover dersom de skal kjempe om medaljer.

TILs beste var Ruben Yttergård Jenssen.      Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen. Kilde Nordlys.