Eliteserien 2023: Brann - Tromsø IL

Det var duket for toppkamp i Bergen da lagene på plass nummer tre og fem på tabellen skulle kjempe om tre viktige poeng. Over 15.000 tilskuere, inkludert over 400 tilreisende TIL-supportere, bidro til å lage en skikkelig feststemning på Vestlandet.

Brann tok tak i kampen fra start av, men TIL produserte kampens første sjanse etter bare syv minutter, hvor de fort kunne tatt ledelsen hvis Vesterlunds avslutning hadde gått innenfor stengene. Kanskje hadde de trengt det også, for TIL slet med å få til eget spill mot et aggressivt hjemmelag, som gjorde livet vanskelig for Gutan. Også kampens andre store mulighet kom til TIL, litt mot spillets gang, men nok en gang var avslutningen for dårlig.

Det var ikke ufortjent da Brann tok ledelsen fem minutter før pause, etter at TIL mistet ballen rett utenfor egen 16-meter. Kun minutter senere kom en ny personlige feil i bakre rekker, og Bård Finne doblet ledelsen på overtid i førsteomgang.

Andreomgang forløp som den første, da Brann presset TIL der det gjorde vondest, og nektet Gutan å få til noe særlig. Men igjen skapte TIL litt ut av ingenting, og igjen var Vesterlund involvert - men dansken klarte ikke å stokke beina skikkelig da Erlien slo inn. Og igjen svarte Brann, men Kartums avslutning fra distanse gikk i tverrliggeren og ut.

Omtrent midtveis i andreomgang endret kampen karakter, litt på grunn av grep fra TIL-benken, og TIL produserte flere halvmuligheter, men ballen ville ikke i mål. Heller ikke på tampen, da TIL kom til to enorme muligheter fra kloss hold, satt den - men etter en VAR-sjekk fikk de straffespark, og Vegard Erlien ekspederte ballen trygt i mål. Med syv tilleggsminutter var det plutselig håp for TIL-poeng.

Men det ble med håpet, for tross en massiv sluttspurt sto Brann han av.

TILs beste var Niklas Vesterlund.       Dommer var  Svein Tore Sinnes Flekkefjord FK

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen. Kilde Nordlys

 

Del dette: